0
Η ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ θα επηρεάσει τις σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Σκοπίων, δήλωσε ο πρέσβης της Ρωσίας στη χώρα Σεργκέι Μπαζντνίκιν, εκφράζοντας την ελπίδα ότι τα ιστορικά θεμέλια της σχέσης των δύο χωρών θα αντέξουν τη δοκιμασία.


«Είναι απολύτως σίγουρο ότι αυτό το βήμα δεν θα είναι χωρίς συνέπειες. Παρά όλες τις διαβεβαιώσεις ότι οι φιλοδοξίες των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ δεν έχουν αντιρωσικές επιπτώσεις- και ίσως ισχύει — είναι απαραίτητο να γίνει κατανοητό ότι το ΝΑΤΟ είναι μία επιθετική Συμμαχία που βλέπει τη Ρωσία ως εχθρό και αναπτύσσει το δόγμα της σε αυτή τη λογική με όλα τα μέλη της. 

Με άλλα λόγια, μετά την εισδοχή η ‘Μακεδονία” θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ, θα υποχρεωθεί να κάνει βήματα και να συμμορφωθεί όχι με τα δικά της εθνικά συμφέροντα αλλά με τη διαβόητη αλληλεγγύη της Συμμαχίας» δήλωσε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Russia 24 TV, που αναδημοσιεύει το sputniknews.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία ευελπιστεί ότι τα στέρεα ιστορικά θεμέλια της σχέσης πΓΔΜ-Ρωσίας θα αντέξουν στη δοκιμασία. «Από την πλευρά μας θα κάνουμε τις σχετικές προσπάθειες» πρόσθεσε.

«Όσο για την ΕΕ, προχωρούμε από το γεγονός ότι όταν αυτό συμβεί δεν θα είναι εμπόδιο στην ανοικοδόμηση αμοιβαία συμφέρουσας συνεργασίας με τη Ρωσία. Υποθέτουμε ότι τα Σκόπια επιζητούν να γίνουν μέλος της ΕΕ και φέτος αναμένουν την έναρξη των διαπραγματεύσεων» δήλωσε.

Σύμφωνα με τον πρέσβη, η Μόσχα είναι έτοιμη για περαιτέρω διεύρυνση των διμερών σχέσεων με την πΓΔΜ. «Φυσικά τόσο εντατικές όσο οι εταίροι μπορούν», πρόσθεσε.

Συνέχισε λέγοντας ότι το εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών βρίσκεται τα τελευταία χρόνια σε σταθερό σημείο και ότι υπάρχουν σειρά επενδυτικών σχεδίων στον τομέα της ενέργειας.

«Πιστεύουμε ότι μεταξύ των ελπιδοφόρων τομέων της συνεργασίας μας είναι η προμήθεια αγροτικού εξοπλισμού, η ενέργεια και ο σιδηροδρομικός εξοπλισμός. Είμαστε επίσης ανοιχτή στη συμμετοχή σε άλλα σχέδια, μεταξύ των οποίων στο πεδίο των υποδομών μεταφοράς και των μεταλλευμάτων» υπογράμμισε.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top