0
Συνάντηση ανάμεσα στους υπουργούς Άμυνας της πΓΔΜ και της Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί αύριο στις Βρυξέλλες στο περιθώριο της Συνάντησης των υπουργών Άμυνας των χωρών του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με πληροφορίες του MIA από την Αθήνα.


Μάλιστα το δημοσίευμα αναφέρει πως δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο, πέραν της πρώτης συνάντησης για γνωριμία, ο Ευάγγελος Αποστολάκης να προτείνει στην ομόλογο του η Ελλάδα να εκπαιδεύσει τον στρατό της γειτονικής χώρας.

Παράλληλα, σύμφωνα με αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων μετά τη συνάντησή τους, είναι πιθανό να ανακοινωθεί η διεξαγωγή μια κοινής άσκησης των ενόπλων δυνάμεων, σύμφωνα με το άρθρο 17 της Συμφωνίας, σχετικά με τη συνεργασία στον τομέα της άμυνας.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η Αθήνα πρέπει να κινηθεί γρήγορα προς την κατεύθυνση αυτή για να μην αφήσει χρόνο στην Τουρκία.

«Στην Αθήνα κανείς δεν θέλει να αυξηθεί η τουρκική επιρροή στις ένοπλες δυνάμεις της γειτονικής χώρας μετά την είσοδο της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ.

Ως εκ τούτου, οι επαφές σε επίπεδο υπουργών Άμυνας και η ενίσχυση των στρατιωτικών σχέσεων είναι ο μόνος τρόπος για την ελληνική πλευρά, υπογραμμίζει η εφημερίδα «Καθημερινή», σύμφωνα με το αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top