0
Οι ένοπλες δυνάμεις της Αλβανίας είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν πιθανή επίθεση από τον ελληνικό στρατό. 

Ενώ η Αθήνα έχει προσθέσει  δυνάμεις στα σύνορα με την Αλβανία και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς, δήλωσε ότι ένα τμήμα του ελληνικού στρατού δεν αναγνωρίζει τα σύνορα με την Αλβανία, ο αλβανικός στρατός είναι ευέλικτος  να ανταποκριθεί σκληρά σε κάθε είδους πρόκληση ή συμβατική επίθεση, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.

Σε έγγραφο του (αλβανικού) υπουργείου Άμυνας παρουσιάζονται όλα τα δυνατά σημεία του στρατού των Σκιπτάρων (ushtrisë shqiptare) σε σχέση με τους στρατούς των χωρών της περιοχής.

Για απάντηση σε οποιαδήποτε απειλή που μπορεί να προέρχεται από την Ελλάδα ή ακόμη και από τη Σερβία, το Υπουργείο Άμυνας λέει ότι ο Στρατός των Σκιπτάρων (αλβανικός στρατός) είναι έτοιμος και με πολύ υψηλό ηθικό.

Σύμφωνα με το έγγραφο, οι ένοπλες δυνάμεις έχουν εξελιχθεί σε μια επαγγελματική δύναμη με στοιχεία μάχης και υποστήριξης μάχης, βάσει των προβλεπομένων σεναρίων.

Οι δυνάμεις έχουν εκσυγχρονισθεί  για να συμμετάσχουν σε ένα ευρύ φάσμα πολέμου και σε καθήκοντα μη πολέμου, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, σε άγνωστες περιοχές και δύσκολες καιρικές συνθήκες και συνθήκες εδάφους, όπως σημειώνεται.

Το έγγραφο αναφέρει ότι ο αλβανικός στρατός είναι εξοπλισμένος με μοντέρνους σχεδιασμούς και καταρτίσεις, σύμφωνα με τα σύγχρονα πρότυπα.

Το δημοσίευμα παρουσιάζει φωτό ορισμένων εγγράφων του υπουργείου Άμυνας με τη σχετική αναφορά.

Pamfleti.net, Korrieri.com. al,  Dardaniasacra.com

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top