0
Προσομοίωση ασύμμετρης επίθεσης και παρεμπόδισης της κίνησης του Ελληνικού Στρατού στον Έβρο από αλλοδαπούς έλαβε χώρα νωρίς το πρωί στον κόμβο της Καβύλης στην Ορεστιάδα όταν 150 μετανάστες οι οποίοι είχαν περάσει παράνομα τα σύνορα απέκλεισαν την εθνική οδό, δημιουργώντας φράχτη με τα σώματά τους μην επιτρέποντας έτσι σε κανέναν να περάσει το δρόμο συμπεριλαμβανόμενων και των στρατιωτικών που έπρεπε να πάνε στο στρατόπεδο της περιοχής.

Ακόμα και η ώρα του αποκλεισμού (στις 6:00 το πρωί) θα μπορούσε να είναι μέρος σχεδίου για παρεμπόδιση λειτουργίας των ελληνικών ΕΔ στην πιο νευραλγική περιοχή της χώρας και να ανατρέψει τους ελληνικούς στρατιωτικούς σχεδιασμούς για την αντιμετώπιση μιας κρίσης με τους γνωστούς «απέναντι».

Οι στρατιωτικοί κατευθύνονταν προς το στρατόπεδο της Καβύλης, στο οποίο δεν μπορούσαν να πλησιάσουν από τον κανονικό δρόμο κι έπρεπε να κάνουν επιπλέον χιλιόμετρα αναζητώντας δίοδο από άλλο κόμβο, όπως αναφέρει το thrakinea.

Το απίστευτο περιστατικό, μπορεί να συμβαίνει για πρώτη φορά σε τέτοια έκταση στον Έβρο, έχει όμως συμβεί και σε άλλες περιοχές της χώρας αλλά είναι η πρώτη φορά που όλως «τυχαίως» εμποδίστηκε η λειτουργία και η επιχειρησιακή ετοιμότητα μονάδας πρώτης γραμμής με... άλλα μέσα

Τις τελευταίες εβδομάδες από την Ελληνική Αστυνομία, γίνεται μεγάλη προσπάθεια αποτροπής ατόμων από την Τουρκία. Η σημερινή μαζική είσοδος και κίνηση αποκλεισμού του δρόμου, δημιουργεί τουλάχιστον εντύπωση.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, με τους μετανάστες να απομακρύνονται τουλάχιστον δύο ώρες μετά.


Το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής: Τι θα συμβεί εάν οι Τούρκοι σχεδιάσουν μια ωραία πρωία μια επίθεση στον Έβρο και πριν την ξεκινήσουν στρατιωτικά αποστείλουν χιλιάδες αλλοδαπών για να περάσουν τα σύνορα και να κλείσουν όλους τους δρόμους κατά μήκος των συνόρων και να εμποδίσουν την λειτουργία των στρατοπέδων, τις μετακινήσεις των στρατιωτικών και εν τέλει ακόμα και την αποστολή ενισχύσεων;

Φυσικά υπάρχει και το ενδεχόμενο αποστολής οπλισμένων υπό τον μανδύα της μετανάστευσης οι οποίοι θα επιχειρήσουν δολιοφθορές στα μετόπισθεν των ελληνικών ΕΔ.

Το σημερινό γεγονός θα πρέπει να μας προβληματίσει ιδιαίτερα.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top