0
Ακραίες φυγόκεντρες τάσεις αναπτύσσονται και πάλι στο εσωτερικό των Ανεξάρτητων Ελλήνων αυτή την φορά από τα στελέχη του κόμματος που τάσσονται υπερ της συμφωνίας των Πρεσπών. 

Οι συνθήκες που διαμορφώνονται για το κόμμα του Πάνου Καμμένου είναι εξαιρετικά δυσοίωνες καθώς προδιαγράφουν ακόμα και την παταγώδη διάλυση της κοινοβουλευτικής ομάδας. Σύμφωνα με τις εως τώρα πληροφορίες η «γραμμή» του Πάνου Καμμένου για καταψήφιση της Συμφωνίας και άρση της εμπιστοσύνης από την κυβέρνηση βρίσκει την στήριξη δύο βουλευτών με τους υπόλοιπους τέσσερις να ακολουθούν διαφορετικούς δρόμους.

Θανάσης Παπαχριστόπουλος

Είναι ενδεικτικό λίγες ώρες μετά τις δημόσιες απειλές του κ. Πάνου Καμμένου πως όσοι ψηφίσουν υπέρ της κύρωσης της συμφωνίας θα διαγραφούν από το κόμμα ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος δήλωσε δημόσια ότι θα πάει κόντρα στην κομματική γραμμή. Βέβαια ο κ. Παπαχριστόπουλος είπε ότι θα παραδώσει την έδρα του και δεν θα ανεξαρτητοποιηθεί αφού βεβαίως πρώτα ψηφίσει υπερ της συμφωνίας και υπερ σε ενδεχόμενη ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση. Σε περίπτωση δε που ο κ. Παπαχριστόπουλος παραιτηθεί την έδρα καταλαμβάνει ο κ. Τέρνες Κουίκ, ο οποίος όμως εκφράζεται θετικά για την συμφωνία των Πρεσπών.

Έλενα Κουντουρά

Πέραν αυτών, πηγές από το υπουργικό συμβούλιο υποστηρίζουν ότι κατά συνείδηση – και άρα κόντρα στην κομματική γραμμή – θα ψηφίσει και η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά.


Βασίλης Κόκκαλης

«Κλειστά χαρτιά» κρατά προς ώρα ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλη  αν και πηγές από το περιβάλλον του αναφέρουν ότι θα λάβει τις τελικές του αποφάσεις την τελευταία ώρα και ανάλογα με τον συσχετισμό δυνάμεων που θα έχει διαμορφωθεί.

Κώστας Ζουράρις

Κατά της συμφωνίας αλλά και της προοπτικής να αποσυρθεί η εμπιστοσύνη από την κυβέρνηση εμφανίζεται ο κ. Κώστας Ζουράρις

Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, Κώστας Κατσίκης

Υπό αυτά τα δεδομένα οι μόνοι που φαίνεται να τηρούν την «γραμμή» που επιχειρεί να επιβάλλει ο κ. Καμμένος είναι οι Μαρία Κόλλια Τσαρουχά και ο Κώστας Κατσίκης.

Ο Καμμένος κατήγγειλε προκαταβολικά τους... αποστάτες

Από την Κυριακή πάντως, ο Πάνος Καμμένος κατήγγειλε συνεργάτες του για αχαριστία, με την γνωστή του φρασεολογία κατήγγειλε -χωρίς να κατονομάσει-κάποιους άλλους που έγιναν «μάγκες» στην πλάτη των έμπιστων κολούθων του και απείλησε όσους έχουν εγκαταλείψει ή προτίθενται να εγκαταλείψουν τους ΑΝΕΛ ότι... θα τους φάει το μαύρο σκοτάδι, προφανώς αναφερόμενος στην πολιτική έννοια της φράσης...



θυμήσου την παροιμία "το μαχαίρι κ το πεπόνι"... εχεις κ τα δύο, αλλά το σημαντικότερο έχεις φίλους συνεργάτες που σε εμπιστευονται ανιδιοτελως...


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top