0
Η απόκτηση των Rafale από την Πολεμική Αεροπορία, έχει αλλάξει το status στον αέρα του Αιγαίου, με τους Τούρκους να βρίσκονται με μειονεκτική θέση.

Όμως ένα μαχητικό δεν είναι τίποτα χωρίς τα αντίστοιχα ικανά οπλικά συστήματα και ηλεκτρονικά μέσα. Και ένας πύραυλος ο οποίος μπορεί να εξοπλίσει τα ελληνικά Rafale δημιουργεί εντελώς νέα δεδομένα σε μία αερομαχία.

Συγκεκριμένα, ο πύραυλος MICA, πέρα από τις άλλες κορυφαίες δυνατότητές του, μπορεί να καλύψει απειλές σε 360 μοίρες περιμετρικά του αεροσκάφους και μπορεί να κλειδώσει τον στόχο και μετά την βολή του.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο συγκεκριμένος πύραυλος μπορεί να χτυπήσει τον εχθρό ακόμα και αν τον έχει στην πλάτη του. Κάτι που όπως είναι εύκολα αντιληπτό, αλλάζει εντελώς τον τρόπο που γίνονται οι αερομαχίες.

Οι MICA βρίσκονται σε υπηρεσία από το 1996 και μπορούν να εξοπλίσουν και τα δικά μας Mirage 2000-5.

Η εμβέλειά του είναι περίπου 60 χιλιόμετρα, και έχει ιδιαίτερα εξελιγμένα ηλεκτρονικά συστήματα, τα οποία θα γίνουν ακόμα πιο σύνθετα στη νέα έκδοση του συστήματος.

Το Rafale με τέσσερις MICA σε συνδυασμό με δύο METEOR (οι οποίοι μπορούν να «χτυπήσουν» από μεγάλη απόσταση χωρίς οπτική επαφή με τον στόχο) καθιστούν το Rafale μία ανίκητη πλατφόρμα η οποία έχει αλλάξει δραματικά τις ισορροπίες στο Αιγαίο.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top