0
«Πρόσφατα, αυξανόμενες δραστηριότητες στον τομέα των Ενόπλων Μη Επανδρωμένων Ναυτικών Οχημάτων ( SIDA ) και των Μη Επανδρωμένων Ναυτικών Οχημάτων Καμικάζι έχουν προσελκύσει την προσοχή του (ελληνικού) Πολεμικού Ναυτικού», γράφει το τουρκικό, αμυντικο σάιτ savunmasanayist.com.

«Λόγω του γεγονότος ότι η Τουρκία είναι από τις πιο ενεργές χώρες που εργάζονται σε αυτούς τους τομείς, η Ελλάδα έχει ξεκινήσει μελέτες για συστήματα αντίμετρων», τονίζεται στο τουρκικό δημοσίευμα.


Σύμφωνα με τους Τούρκους, οι «επιτυχίες» των ουκρανικών USV (Unmanned Surface Vehicles) εναντίον ρωσικών πολεμικών πλοίων και ναυτικών υποδομών έχουν σημάνει συναγερμό και στο ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

Οι Τούρκοι επικαλούνται ρεπορτάζ της εφημερίδας Καθημερινή, αναφορικά με την «μελέτη επιχειρησιακών αναγκών που εγκρίθηκε από το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο του Πολεμικού Ναυτικού (ΑΝΕ)» και «θα υποβληθεί σύντομα προς έγκριση στο Συμβούλιο Αρχηγών Επιτελείων (ΣΕΣ)».

«Προς αυτή την κατεύθυνση το Ελληνικό Ναυτικό ανέθεσε την αξιολόγηση των υφιστάμενων συστημάτων αντιμέτρων σε μια ομάδα έμπειρων αξιωματικών με εξειδίκευση σε αυτόνομα συστήματα», υπογραμμίζεται.

«Οι επιχειρησιακές απαιτήσεις καθορίζονται από την απειλή», δήλωσε ανώτερη πηγή του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, γράφουν οι Τούρκοι.

«Από την άλλη, σύμφωνα με την Καθημερινή. Δεδομένου ότι η Τουρκία έχει ήδη ξεκινήσει την εγχώρια παραγωγή μη επανδρωμένων οχημάτων επιφανείας, το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό εξετάζει επίσης τρόπους αντιμετώπισης», αναφέρεται σε άλλο σημείο του τουρκικού δημοσιεύματος.

«Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο εκσυγχρονισμός τεσσάρων ελληνικών φρεγατών MEKO θα περιλαμβάνει την εγκατάσταση μιας σουίτας ηλεκτρονικού πολέμου και ενός συστήματος anti-drone που θα χρησιμοποιεί παρεμβολές για να εμποδίζει το drone να επικοινωνεί με τον σταθμό ελέγχου. Ανάλογο σύστημα αναμένεται να εγκατασταθεί και στη φρεγάτα Belharra, την οποία θα προμηθεύει η Ελλάδα από τη Γαλλία» καταλήγει το savunmasanayist.com.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top