0
Με δέος και συγκίνηση πλημμύρισαν οι καρδιές των προσκυνητών στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής στο Καλοχώρι της Λάρισας στα Τέμπη, καθώς μέσα σε διάστημα μόλις τεσσάρων μηνών πιστοί διατείνονται ότι είδαν πάλι τη μορφή της αγίας, που θεωρείται προστάτιδα των ματιών, να αποτυπώνεται στην πόρτα του ναού!

Όλα έγιναν νωρίς το βράδυ της Κυριακής, όταν ένα ζευγάρι από την Καρδίτσα επισκέφτηκε το εκκλησάκι για να ανάψει ένα κερί στην εικόνα της αγίας Παρασκευής, καθώς ο άντρας θα έκανε επέμβαση στα μάτια και ήθελε την ευλογία της.


Εξάλλου, το ανδρόγυνο είχε μάθει ότι τον Αύγουστο είχε εμφανιστεί η μορφή της αγίας και θεώρησε ότι θα τους βοηθούσε μια επίσκεψη, ίσως και ένα τάμα στη χάρη της.

Σύμφωνα με όσα είπαν αργότερα, άναψαν κερί έξω από το εκκλησάκι (καθώς ήταν κλειδωμένο) και προσευχήθηκαν, αλλά όταν ετοιμάστηκαν να φύγουν είδαν κάτι που στην αρχή νόμισαν ότι ήταν σκιά από κάποιον. Όμως, όταν έστρεψαν το βλέμμα τους τριγύρω, είδαν με έκπληξη ότι δεν υπήρχε κανείς και πως η σκιά ήταν τεράστια και σχημάτιζε τη μορφή της αγίας Παρασκευής στην εξώπορτα του ναού!

Το ζευγάρι κατάλαβε ότι η μορφή επανεμφανίστηκε όπως είχε γίνει και τον Αύγουστο, όταν συγκεντρώθηκαν πλήθη πιστών στον μικρό ναό και τράβηξαν φωτογραφίες τις οποίες έστειλαν στην τοπική ιστοσελίδα tinealarissa.gr. Όπως ήταν αναμενόμενο, τα νέα μαθεύτηκαν σε λίγα λεπτά στο χωριό του Δήμου Τεμπών και οι ντόπιοι έσπευσαν στο εκκλησάκι για να δουν ακόμη μία φορά τη μορφή της αγίας.


Εντονότερη

Ακόμα και οι πιο δύσπιστοι δεν μπορούν να εξηγήσουν τι είναι αυτή η μυστηριώδης μορφή. Ένας από τους κατοίκους του χωριού έτρεξε από τους πρώτους στον μικρό ναό που βρίσκεται σε απόσταση 17 χιλιομέτρων από τη Λάρισα.

Όπως είπε, η μορφή ήταν εντονότερη σε σχέση με το καλοκαίρι και εξήγησε ότι κάποιοι ανοιγόκλεισαν αρκετές φορές την πόρτα, αλλά η σκιά εξακολουθούσε να παραμένει στο τζάμι της. Ένας άλλος είπε πως άναψαν τα φώτα ενός αυτοκινήτου για να φωτίσουν την εξώπορτα, αλλά και πάλι η μορφή ήταν εκεί και ολοκάθαρη!

Στις αρχές Αυγούστου, στο συγκεκριμένο εκκλησάκι είχε προκληθεί το αδιαχώρητο καθώς η μορφή της αγίας Παρασκευής που είχε εμφανιστεί ακριβώς στο ίδιο σημείο, δηλαδή στο τζάμι της εξώπορτας, εξακολουθούσε να παραμένει για αρκετά 24ωρα.

Η κίνηση τότε θύμιζε για πολλές ημέρες δημοφιλές τουριστικό θέρετρο καθώς, με το πρώτο φως του ήλιου και καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας, κατέφθαναν αυτοκίνητα με πιστούς από όλη τη Θεσσαλία αλλά και από κάθε σημείο της Ελλάδας, οι οποίοι ήθελαν να δουν με τα ίδια τους τα μάτια το θαύμα και να προσκυνήσουν στη χάρη της αγίας. Μάλιστα, είχαν τελέσει αγρυπνίες προς τιμήν της αγίας Παρασκευής.

Τότε είχε ενημερωθεί η μητρόπολη, η οποία είπε «να παρακολουθούμε το φαινόμενο για να δούμε τι θέλει να μας δείξει η αγία». Ωστόσο, την επομένη το βράδυ η σκιά χάθηκε όταν άλλαξε θέση ένα αρτοφόριο (σκεύος) του ναού στο οποίο έπεφτε το φως ενός καντηλιού και το οποίο, σύμφωνα με ορισμένους, δημιουργούσε τη σκιά στην εξώπορτα του ναού.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top