0
Ως «ανάχωμα» απέναντι στον Κώστα Μπακογιάννη - και όχι  ως πολιτική ή ιδεολογική τους επιλογή - δηλώνουν ότι στηρίζουν  τον καταδικασμένο Ηλία Κασιδιάρη οι Σπαρτιάτες για τον δήμο Αθηναίων. 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπερεθνικιστικό κόμμα, τονίζεται ότι «η υποψηφιότητα του συνδυασμού "Ελεύθεροι Αθηναίοι", με επικεφαλής τον Ηλία Κασιδιάρη, θα μπορούσε να αποτελέσει ανάχωμα στην καταστροφική πορεία της Δημοτικής Αρχής της Νέας Δημοκρατίας στην Αθήνα».

Παράλληλα, επισημαίνουν ότι «παρότι με τον κύριο Κασιδιάρη, έχουμε αρκετές ιδεολογικές και πρακτικές προσεγγίσεις, εν τούτοις η υποψηφιότητά του ενδείκνυται προκειμένου να σταματήσει επιτέλους ο κατήφορος του Δήμου Αθηναίων υπό τη διοίκηση του Κώστα Μπακογιάννη» - επιχειρώντας με τον τρόπο αυτό να μην τον «χρεωθούν» ολοκληρωτικά. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από μόλις έναν μήνα, οι Σπαρτιάτες βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια εσωκομματική ένταση, που προκλήθηκε μετά το «αντάρτικο» βουλευτών απέναντι στον Βασίλη Στίγκα. Και αυτό συνέβη μετά την παρέμβαση βουλευτή του κόμματος, από το βήμα της βουλής ο οποίος δήλωσε ότι στηρίζει την υποψηφιότητα Κασιδιάρη για τον δήμο Αθηναίων.  Άμεσα είχε αντιδράσει  ο Στίγκας, κρατώντας αποστάσεις από τα όσα είπε ο βουλευτής του, Κωνσταντίνος Φλώρος. Ωστόσο, σε μια πρωτοφανή κίνηση, οι υπόλοιποι βουλευτές του κόμματος αποδοκίμασαν δημοσίως τον πρόεδρο τους. 

Τελικά, οι δύο πλευρές έριξαν τους τόνους και μετέφεραν τις όποιες εξελίξεις για αυτήν την εβδομάδα που ανοίγει η Βουλή. Συγκεκριμένα, αύριο στις 5 το απόγευμα αναμένεται να συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος υπό τον πρόεδρο, Βασίλη Στίγκα ώστε να λυθούν τα όποια προβλήματα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση των Σπαρτιατών:

Η κακοδιοίκηση του Δήμου Αθηναίων είναι ένα φαινόμενο που είναι άρρητα συνδεδεμένο με την εκτελεστική εξουσία της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Το γκρίζο αποτύπωμα της διοίκησης Κώστα Μπακογιάννη είναι ανεξίτηλο σε θέματα εγκληματικότητας, πολεοδομίας, περιβάλλοντος, στα έργα του «Μεγάλου Περιπάτου» που πήγε… περίπατο, και στις άδειες καταστημάτων, κυρίως καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ παράλληλα σε πολλές περιπτώσεις οι υπηρεσίες που προσφέρονται στους Αθηναίους πολίτες είναι ελλιπείς.

Η Αθήνα πλέον θυμίζει Καμπούλ, και η ανεξέλεγκτη παρουσία παράτυπων μεταναστών αποτελεί την βασική αιτία για τα περισσότερα προβλήματα των κεντρικών γειτονιών.
Τα ζητήματα εγκληματικότητας, ναρκωτικών, πορνείας, παραεμπορίου, υποβάθμισης κ.ά. εντείνουν την αίσθηση ανασφάλειας των Αθηναίων πολιτών.

Οπότε, ο πιο άμεσος νοητικός συσχετισμός των Αθηναϊκών γκέτο είναι με αυτά του Σικάγο, Ντιτρόιτ ή ακόμη και του Λος Άντζελες. Και αυτός ο νοητικός συσχετισμός παραπέμπει σε εικόνες καθημερινότητας γειτονιών που χαρακτηρίζονται από «ακραία φτώχεια» και εγκατάλειψη, που συνοδεύονται από διαλυμένες επιχειρήσεις, ανεργία, συμμορίες, εγκληματικότητα και καθημερινό φόβο.

Ο «πολιτισμός της φτώχειας» που διακρίνει την Δημοτική Αρχή Μπακογιάννη, αναπαράγει τα προβληματικά κοινωνικά μοντέλα και ευθύνεται για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η πρωτεύουσα και οι γειτονιές της.

Υπό τις παρούσες συνθήκες η υποψηφιότητα του συνδυασμού «Ελεύθεροι Αθηναίοι», με επικεφαλής τον Ηλία Κασιδιάρη, θα μπορούσε να αποτελέσει ανάχωμα στην καταστροφική πορεία της Δημοτικής Αρχής της Νέας Δημοκρατίας στην Αθήνα.

Παρότι με τον κύριο Κασιδιάρη, έχουμε αρκετές και διαφορετικές ιδεολογικές-πρακτικές προσεγγίσεις, εν τούτοις η υποψηφιότητά του ενδείκνυται προκειμένου να σταματήσει επιτέλους ο κατήφορος του Δήμου Αθηναίων υπό τη διοίκηση του Κώστα Μπακογιάννη.

Οι ψηφοφόροι των «ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ» γνωρίζουν πολύ καλά τι θα επιλέξουν!

Καλή επιτυχία στον Ηλία Κασιδιάρη.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top