0
Στο «φως» της δημοσιότητας ήρθε ένα αηδιαστικό βίντεο το οποίο αποκαλύπτει τη διαδικασία πίσω από τα παρασκήνια της παρασκευής ζαμπόν σε φέτες.

Ένα ανατριχιαστικό viral βίντεο καταγράφει μια ενοχλητική ροζ, κολλώδη ουσία να αναμειγνύεται σε μια βελούδινη, μαλακή υφή, η οποία στη συνέχεια εναποτίθεται σε καλούπια από κασσίτερο που μοιάζουν με το σχήμα μιας φραντζόλας ψωμιού.

Μετά από αυτό το ανησυχητικό βήμα, το μείγμα στο χρώμα του Pepto-Bismol υποβάλλεται σε ψήσιμο και τεμαχισμό, με αποτέλεσμα αυτό που αναγνωρίζουμε ως το γνωστό συσκευασμένο αλλαντικό.


«Δεν θέλω να το πιστέψω αυτό», αυτό είναι το κυρίαρχο σχόλιο που επικρατεί κάτω από την δημοσίευση.

Το συναίσθημά τους είχε απήχηση στους θεατές, καθώς το βίντεο συγκέντρωσε περισσότερες από 10 εκατομμύρια προβολές στο TikTok.

Οι μάρτυρες παρακολουθούσαν το υλικό με τρόμο, καθώς συμβιβάζονταν με την αποκάλυψη ότι το τελικό προϊόν δεν ήταν τίποτε άλλο από επεξεργασμένες φέτες ζαμπόν.

Το περιστατικό αυτό εγείρει το ερώτημα αν είναι συνετό να ρωτάμε για την εσωτερική λειτουργία ορισμένων διαδικασιών παραγωγής τροφίμων.

Αν και οπτικά παράξενη, η μέθοδος μοιράζεται ομοιότητες με τη δημιουργία ενός άλλου αγαπημένου σνακ: των χοτ ντογκ.

Ακριβώς όπως και το επεξεργασμένο ζαμπόν, τα χοτ ντογκ υφίστανται μετατροπή σε μια σύσταση που μοιάζει με κουρκούτι, προτού υιοθετήσουν το εικονικό τους σχήμα.

Παρ’ όλα αυτά, η McLean Meats διευκρινίζει ότι τα αλλαντικά συνήθως παρασκευάζονται από «μηχανικά αποστεωμένα κομμάτια κρέατος που αλέθονται σε πολτό», ο οποίος στη συνέχεια πλάθεται και κόβεται σε φέτες, όπως ακριβώς φαίνεται στο βίντεο.

Αν η αποκάλυψη της αυλαίας στην παραγωγή αλλαντικών δεν ήταν αρκετή για να αποτρέψει τους καταναλωτές, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η κατανάλωση επεξεργασμένων αλλαντικών μπορεί να ενέχει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία, συμπεριλαμβανομένου του ενδεχόμενου καρκίνου.

Η Diana Rodgers, διαιτολόγος και συγγραφέας, έχει σημειώσει ότι η κατανάλωση κρέατος μειώνεται ήδη στις χώρες υψηλού εισοδήματος χωρίς να είναι απαραίτητη η εκτεταμένη σήμανση.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top