0
Τούρκοι Κομάντος θα είναι ακροβολισμένοι στην καρδιά της Αθήνας αλλά και αργότερα σε Κομοτηνή με το οθωμανικό σόου να έχει ήδη στηθεί ενώ διαφαίνεται το άγχος και ο φόβος της Κυβέρνησης αν κάτι συμβεί στον Ρ.Τ.Ερντογάν ή αν οι φρουροί του προκαλέσουν όπως μέσα στις ΗΠΑ. Hδη ο Ερντογάν οργάνωσε φιέστα με προσευχή σε τέμενος της Κομοτηνής.


Ο προσωπικός στρατός του Ρ.Τ.Ερντογάν καταφτάνει τμηματικά στη χώρα μας και θα βρίσκεται σε επιφυλακή κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου στην Αθήνα. Τα μέτρα αυτά δεν υπήρχαν  ούτε στην άφιξη του Μ.Ομπάμα.

Ο αριθμός των τουρκικών δυνάμεων κρατείται μυστικός με τις πληροφορίες για 200 Τούρκους να είναι τελικά πολύ μακριά από την πραγματικότητα… Μιλάμε για Τούρκους Αστυνομικούς, πράκτορες ΜΙΤ, άνδρες ειδικών δυνάμεων και μέλη του ιδιωτικού του Στρατού…

Ενδεικτικό των μέτρων ασφαλείας που αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή, λίγο πριν την άφιξη, αλλά και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του Ερντογάν στην Ελλάδα, είναι πως σήμερα έφτασαν σήμερα Τούρκοι κομάντος στην Αθήνα, ενώ μία δεύτερη ομάδα αναμένεται να έρθει αύριο, Τρίτη.

Οι τουρκικές ομάδες ασφαλείας θα συμμετάσχουν σε συσκέψεις της ΕΛ.ΑΣ. για την ασφάλεια του Τούρκου προέδρου.

Οπως είναι αναμενόμενο, τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια γύρω από τον Τούρκο πρόεδρο.

Οι Τούρκοι ειδικά εκπαιδευμένοι αστυνομικοί που βρίσκονται στην Αθήνα θα ξεκινήσουν από σήμερα κιόλας αυτοψία στις διαδρομές που θα ακολουθήσει ο Ερντογάν, ενώ θα «τσεκάρουν» και την περιοχή στην οποία θα διαμείνει.

Μαζί με τους Τούρκους κομάντος στην Ελλάδα θα φτάσουν και 10 θωρακισμένα αυτοκίνητα που θα αποτελούν την αυτοκινητοπομπή του Ερντογάν.

Την ίδια ώρα, ΕΚΑΜ και Αντιτρομοκρατική θα βρίσκονται στις… επάλξεις.

Ελεύθεροι σκοπευτές θα είναι ακροβολισμένοι σε ταράτσες «χτενίζοντας» τις περιοχές από τις οποίες θα περάσει ο Τούρκος πρόεδρος.

Ετσι, για άλλη μία φορά το κέντρο της πόλης θα είναι σχεδόν απροσπέλαστο για τους πολίτες εκείνες τις ημέρες, δηλαδή την Πέμπτη 7 και την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου.

«Πονοκέφαλο» προκαλεί η κατάθεση στεφανιού στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και το σενάριο επίσκεψης του τούρκου ηγέτη στην Ακρόπολη.

Το πλέον χαρακτηριστικό από τα μέτρα που λαμβάνει ο Σουλτάνος για την ασφάλειά του είναι το αυτοκίνητο. Όσοι παρακολουθήσουν την αυτοκινητοπομπή που θα μεταφέρει τον Ταγίπ Ερντογάν θα τα βλέπουν… τριπλά.

Αυτό καθώς θα έρθουν με ειδική πτήση από την Τουρκία τρία πανομοιότυπα θωρακισμένα αυτοκίνητα για τη μεταφορά του Τούρκου Προέδρου ώστε κανείς να μην γνωρίζει σε ποιο από τα τρία βρίσκεται.

Στην αυτοκινητοπομπή θα μετέχουν ειδικά οχήματα με αστυνομικούς αλλά και ειδικά εκπαιδευμένους κομάντος που είναι έτοιμοι να επέμβουν ανά πάσα στιγμή.

Ένα από τα χαρακτηριστικά των μέτρων ασφαλείας είναι και το γεγονός ότι δεν έχει ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα, ούτε και ο χώρος στον οποίο θα καταλύσει.

Από ελληνικής πλευράς θα διατεθούν για την ασφάλεια του “Σουλτάνου” περί τους 2.000 άνδρες και γυναίκες.

Από την ΕΥΠ και την Αντιτρομοκρατική ως τα ΜΑΤ και την Τροχαία σχεδόν όλες οι υπηρεσίες θα είναι επί ποδός.

Παράλληλα, η Άγκυρα είναι έτοιμη να ενεργοποιήσει «σχέδια πτήσεων» που θα μπερδέψουν ενδεχομένως εχθρούς του Ταγίπ Ερντογάν, οι οποίοι θα έχουν στόχο το αεροπλάνο του.

Ανάλογα σενάρια «μιλούν» για πτήσεις «ίδιων αεροσκαφών» πάνω από το Αιγαίο, ώστε να μην γνωρίζει κανείς σε ποιο αεροπλάνο θα βρίσκεται ο Τούρκος πρόεδρος, προκειμένου να μην αναβιώσουν μνήμες του αποτυχημένου πραξικοπήματος σε βάρος του.

Οργανώνεται Οθωμανική φιέστα με στόχο τη μειονότητα στη Θράκη

Στο τζαμί Κιρ Μαχαλέ της οδού Φιλιππουπόλεως της Κομοτηνής, και όχι στο Εσκί Τζαμί, θα προσευχηθεί τελικά την Παρασκευή 8/12/2017 ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερτογάν, δεύτερη μέρα της επίσκεψής του στην Ελλάδα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η αλλαγή έγινε για λόγους ασφαλείας του Ερντογάν και της συνοδείας του.

Στη τελετή θα προΐσταται Χατίπης που ανήκει στην ψευδομουφτεία Κομοτηνής και όχι στο νόμιμο μουφτή Μέτσο Τζεμαλή.

Μετά την προσευχή στο Κιρ Μαχαλέ, αναμένεται ο Τούρκος πρόεδρος να απευθύνει χαιρετισμό στο πλήθος που αναμένεται να συγκεντρωθεί, όπως είχε πράξει στον ίδιο χώρο και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ, τον περασμένο Ιούνιο, ο οποίος προκλητικά είχε χαρακτηρίσει τους μουσουλμάνους της μειονότητας «ομογενείς».

Σύμφωνα με πληροφορίες η Αθήνα ζήτησε από την Άγκυρα, να μην υπάρξει δημόσια ομιλία του Τούρκου Προέδρου προς τους μειονοτικούς που θα τον υποδεχτούν στην Κομοτηνή, αλλά και ούτε δηλώσεις στα ΜΜΕ με πολιτικό περιεχόμενο.

Ανοιχτό παραμένει επίσης, εάν ο Τούρκος πρόεδρος επισκεφθεί και το Προξενείο Κομοτηνής, για τετ α τετ συναντήσεις με τουρκόφρονα στελέχη της μειονότητας.

Ήδη το προξενείο Κομοτηνής και οι φανατικοί τουρκόφρονες, εργάζονται για στο στήσιμο μίας εντυπωσιακής υποδοχής στον Ερτογάν που θα αρμόζει στον ηγέτη της «μητέρας πατρίδας».

Εξάλλου θα είναι ο δεύτερος Τούρκος Πρόεδρος που θα βρεθεί στην Θράκη μετά το 1923 και την ίδρυση της σύγχρονης Τουρκίας. Τελευταία φορά ήταν το 1952, όταν επισκέφτηκε την Κομοτηνή ο πρόεδρος Τζελάλ Μπαγιάρ για τα εγκαίνια του μειονοτικού Λυκείου που φέρει έως σήμερα το όνομά του.

Τον Ταγίπ Ερτογάν, εκτός από τους δεκάδες άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας, συμβούλους, συνεργάτες κ.α. θα συνοδεύουν πολλά τουρκικά τηλεοπτικά συνεργεία και το κρατικό TRT που θα πραγματοποιήσει ζωντανές συνδέσεις από την περιοχή.

Τον Τούρκο πρόεδρο στην Κομοτηνή, θα τον υποδεχτεί ο πρόξενος … Ρόδου Μπαρίς Καλκαβάν, που ήδη έχει λάβει εντολή από το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών να ταξιδέψει στην Θράκη και να συντονίσει όλες τις ενέργειες.

Ο έως πρότινος Κομοτηνής Αλί Ριζά Ακιτζί, ανακλήθηκε στην Άγκυρα, μετά τη φυγή στην Ιταλία του υποπρόξενου Νταβούτ Οτζάκ, και της συζύγου του Ντεριά που επίσης εργαζόταν στο προξενείο, που φέρονται να είχαν σχέσεις με το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν που κατηγορείται ευθέως για το επιχειρούμενο πραξικόπημα κατά του Ερντογάν το 2016.

Ο πρόξενος Καλκαβάν, είχε διατελέσει παλαιότερα πρώτος Σύμβουλος της Τουρκικής Πρεσβείας στην Αθήνα και τον περασμένο Μάρτιο είχε γίνει … πρωτοσέλιδο στις τοπικές εφημερίδες της Ρόδου επειδή είχε συλληφθεί από την αστυνομία να οδηγάει «τύφλα» στο μεθύσι το διπλωματικό αυτοκίνητο.

Στελέχη της μειονότητας, που διατηρούν ανοιχτούς διαύλους με το προξενείο Κομοτηνής, «σπρώχνονται» ήδη προκειμένου να εξασφαλίσουν μια χειραψία -μετά φωτογραφίας- με τον Τούρκο Πρόεδρο.

Ερωτηματικό παραμένει εάν οι μειονοτικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ζεϊμπέκ Χουσεΐν (Ξάνθης), Αϊχάν Καρά Γιουσούφ και Μουσταφά Μουσταφά (Ροδόπη) θα παραβρεθούν στην υποδοχή, ενώ βέβαιη θεωρείται η παρουσία του βουλευτή Ιλχάν Αχμέτ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Σημαντικό ρόλο στην οργάνωση της υποδοχής Ερντογάν και της κινητοποίησης των τουρκοφρόνων της μειονότητας, διαδραματίζει και ο γνωστός επιχειρηματίας Λεβέντ Σαδίκ, που διατηρεί ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με τον Τούρκο Πρόεδρο και τα τελευταία χρόνια επιχειρεί να αλώσει οικονομικά την Θράκη, με μια σειρά αμφιλεγόμενων επενδύσεων.

Όπως ο ίδιος αποκάλυψε, παλαιότερα ο Ερντογάν του έχει δώσει την «πολιτική ευχή» να επιστρέψει στην Ελλάδα και ν’ αγωνιστεί για τo δίκαιo των «Τούρκων της Δυτικής Θράκης».

Προς το παρόν έχει επιλέξει την οικονομική εισβολή, αλλά στο πίσω μέρος του μυαλού του είναι η κάθοδος στην πολιτική διεκδικώντας ηγετικό ρόλο μέσα στη μειονότητα.

Ο γιος του εθνικιστή ηγέτη των τουρκοφρόνων της μειονότητας Αχμέτ Σαδίκ, φέρεται να έχει ζητήσει από την τουρκική προεδρεία στην Άγκυρα, να επισκεφθεί ο Ερτογάν τη μονάδα επεξεργασίας κερασιού που διατηρεί στο χωριό Λύκειο και ξεκίνησε πρόσφατα τη λειτουργία του.

Αν και το αίτημά του μάλλον δεν θα ικανοποιηθεί, είναι σίγουρο πως ο Ταγίπ Ερτογάν δεν θα αρνηθεί δημόσια μια χειραψία μαζί του καθώς και μια αναμνηστική φωτογραφία με το ζεύγος Σαδίκ και τα παιδιά τους αναφέρει δημοσίευμα.

Δείτε τα βίντεο:
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top