0
Την καταχεριάσαμε την Αστυνομία. Δικαίως. Η επιδρομή των Κροατών χούλιγκανς, οι οποίοι διέσχίσαν με περίσσεια άνεση την μισή χώρα, κατέδειξε αδυναμίες, αστοχίες, ακόμη και ανικανότητα. 

Γράφει ο Κυριάκος Θωμαΐδης

Tην πλήρωσαν επτά μικρομεσαίοι αξιωματικοί, θα την πληρώσουν άλλοι τόσοι μεγαλομεσαίοι. Ε, και; Αυτό είναι το πρόβλημα;

Η τηλεοπτική "Δίκη", στην πρεμιέρα της, φιλοξένησε τρεις ανθρώπους που παίζουν στα δάκτυλα το θέμα της οπαδικής/κοινωνικής βίας.

Πρώτος και καλύτερος ο καθηγητής εγκληματολογίας και πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης. Ουδείς ειδικότερος. Ξέρετε τι είπε για την Αστυνομία; "Κάναμε αγώνα να την βγάλουμε έξω από τα γήπεδα γιατί η παρουσία της ερέθιζε τους οπαδούς και τώρα την ξαναβάζουν μέσα"!

Συνηγορησε ένας άλλος καθηγητής, ο Γρηγόρης Ιωαννίδης. Διδάσκει αθλητικό δίκαιο στο Σέφιλντ, μένει μόνιμα στην Οξφόρδη, τον έχουν επιλέξει οι δύο Μάντσεστερ για δικηγόρο (!) και είναι νομικός συνεργάτης της FIFA. Το είπε ξεκάθαρα: "Στη Βρετανία λύθηκε το πρόβλημα του χουλιγκανισμού, με την Αστυνομία έξω από τα γήπεδα. Η δουλειά της είναι στους δρόμους".

Ένας τρίτος αθλητάνθρωπος, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελογδης, θυμήθηκε την εποχή που ήταν μέλος της ΔΕΑΒ. "Πέρασαν είκοσι ολόκληρα χρόνια και νομίζω ότι κάνουμε την ίδια συζήτηση", είπε. Ποτέ δεν αλλάζει τίποτε στην Ελλάδα και ας υπηρέτησε σε θέσεις-"κλειδιά", όπως η ειδική αθλητική γραμματεία στη Μακεδονία, η προεδρία στο μουσείο αθλητισμού που (θα έπρεπε να) είναι πυλώνας εκπαίδευσης και εσχάτως η αντιπροεδρία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Όταν τρεις ειδικοί σηκώνουν τα χέρια ψηλά, αρχίζει η δημοσιογραφικη έρευνα για το ρόλο της Αστυνομίας. Από το 2003 νομοθετηθηκε να εισπράττει 5% από τα εισιτήρια των ποδοσφαιρικών αγώνων και 10% από τα τηλεοπτικά συμβόλαια. Τα εισέπραξε; Κατ' ελάχιστον!

Το 2017 το έσοδο μεταφέρθηκε στο υπουργείο Οικονομικών και οι εισπράξεις της προηγούμενης δεκαπεντετίας αγνοούνται! Είτε γιατί κάποιες ΠΑΕ δεν πλήρωσαν ποτέ είτε γιατί η ΕΛ.ΑΣ. άφησε την εκάστοτε πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να κάνει παιχνίδι με το πορτοφόλι της.

Θα αναρωτηθείτε: Αφού εδώ και μια πενταετία η Αστυνομία δεν μπαίνει στο γήπεδο γιατί να παρακρατείται αυτό το 15% από τις ομάδες; Εύλογη απορία. Ίσως περίμεναν ότι η Αστυνομία θα ξαναγύριζε μέσα στα στάδια... Για να ξαναρχίσει ένας αέναος φαύλος κύκλος ελληνικής παρωδίας που συνήθως καταλήγει σε τραγωδίες.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top