0
«Ταρίφα» 4.000 ευρώ φέρεται να ζητούσε ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. από κάθε κατάστημα διασκέδασης για να μην πραγματοποιεί ελέγχους. Αυτό προκύπτει από τις καταγγελίες που έκαναν στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων δύο επιχειρηματίες από τουριστικό νησί του Ιονίου.

Ο αξιωματικός που συνελήφθη από τους «Αδιάφθορους» κατηγορείται ότι ζήτησε και έλαβε από τους δύο επιχειρηματίες για το μήνα Ιούλιο 6.400 και 4.000 ευρώ, δηλαδή 10.400 ευρώ. Οι Εσωτερικές Υποθέσεις κατέγραψαν και συμπεριέλαβαν στη δικογραφία διαλόγους μεταξύ του αξιωματικού και του καταγγέλλοντα επιχειρηματία, που «καίνε» τον αστυνομικό. 


Ο πρώτος απ’ αυτούς τους διαλόγους είναι διά ζώσης μεταξύ του εμπλεκόμενου αστυνομικού και του ιδιοκτήτη καταστήματος διασκέδασης. Ο αξιωματικός, σύμφωνα με το διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ., ζήτησε από τον επιχειρηματία να κλείσει το κινητό του τηλέφωνο και να το τοποθετήσει σε απόσταση.

Ο διάλογος για τα… ηχόμετρα

Αστυνομικός: Λοιπόν, αυτό που σου είπα και στα μηνύματα. Από τα μηνύματα δεν μπορώ να σου πω πάρα πολλά πράγματα. Το κινητό σου το έχεις εκεί μέσα;

Ιδιοκτήτης μαγαζιού: Κλειστό είναι. Το ξέρω, το ξέρω, γι’ αυτό ήρθα να τα πούμε.

Αστυνομικός: Εγώ σου εξηγήθηκα στο μέγιστο. Τι εννοώ, δεν σου έκανα ηχόμετρα καθόλου. Τα ηχόμετρα είναι όλα τα λεφτά

Αστυνομικός: Αθωώθηκε η διατάραξη ήδη πήρα τον Εισαγγελέα, γιατί με ρώτησε ο Εισαγγελέας, του λέω το μαγαζί δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα, είναι ευγενικοί (…), ο κοντός αυτός. Πήγες εσύ ή έστειλες άλλο παιδί;

Ιδιοκτήτης μαγαζιού: Έστειλα άλλο παιδί.

Αστυνομικός: Ωραία. Δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα γιατί ήθελε να βγάλει απόφαση και μετά μου είπαν τα παιδιά ότι αθωώθηκε για την διατάραξη. Το ηχόμετρο καίει γιατί το ηχόμετρο είναι πειστήριο.

Ιδιοκτήτης μαγαζιού: Είχαμε πει είναι τρεις μέσα στο καλοκαίρι και κλείνουμε τον Σεπτέμβρη και τώρα μου έχει έρθει η τρίτη για σφράγιση

Αστυνομικός: Καταρχήν τι είπαμε; Καταρχήν αυτά είναι στο περίπου δεν υπάρχει κανόνας.

Αστυνομικός: Λοιπόν, για την εφορία το κλείσαμε είχαν εμμονή αυτοί, δεν ξέρω μου το έλυσες και για αυτό εκείνο το βράδυ ψάχνονταν γιατί είναι ανοιχτό και το ένα βράδυ ήρθε και μου λέει γιατί είναι ανοιχτό; Συγγνώμη του λέω έλα κατέθεσε αφού είναι ανοιχτό γιατί μου λέει να τους πιάσετε. Περίμενε του λέω εγώ δεν το βρήκα την πρώην φορά που άνοιξες έγιναν αυτά. Του λέω τα καταθέτεις; Το έφτασα ψηλά του θέμα, λήγει αυτό. Μετά την άλλη μέρα ξαναήρθαν ένα βράδυ ενώ είχατε κλείσει. Ανοίγω ένα (ακατάληπτο)

Ιδιοκτήτης μαγαζιού: Με την σφράγιση τότε.

Αστυνομικός: Αναθέματα, έπαιρναν τηλέφωνα εγώ ήμουν σπίτι. Στείλε περιπολικό το κάνουμε ότι κάναμε και την άλλη μέρα και έχω (ακατάληπτη φράση) κάτσε ρε του λέω έχω τόσα θέματα. Στείλε μου γρήγορα το χαρτί για να κάνει καπάκι την τιμωρία την σφράγιση την επόμενη. Παίρνω τηλέφωνα, παίρνω τέτοια στο αρχηγείο, τέλος πάντων δεν μπορούσα να το καθυστερήσω τους το έκανα, έφυγε, δεν με ξαναενόχλησε η εφορία. Κλείνει η εφορία.

Ιδιοκτήτης μαγαζιού: Αυτό, εμένα με νοιάζει να τραβήξω λίγο το κλείσιμο πιο πέρα.

Αστυνομικός: Είναι δύσκολο θα το προσπαθήσουμε. Πάμε τώρα στο θέμα του (σ.σ. αναφέρει όνομα μαγαζιού). Το (…) δεν έχω κανένα πρόβλημα. Κανένα απολύτως. Γενικότερα διαμαρτυρήθηκαν πίσω από το (…) κάτι ενοικιαζόμενα. Κάτι (…) δεν θυμάμαι. Μια γυναίκα τα χει, δεν θυμάμαι. Όχι σε μένα, κάπου το είπανε εδώ ο (ακατάληπτη λέξη) έχει μουρλαθεί νομίζω και άλλος ένας είχε πάρει ένα βράδυ, δεν θυμάμαι γιατί παίρνουν στο 100. Το 100 είναι πάνω στο τέτοιο. Εγώ όταν ήρθα το πρώτο βράδυ σου έκανα ηχόμετρο εκεί. Γιατί ήρθε το περιπολικό έφυγε, μετά έπαιρναν τηλέφωνα έκανα, έφτιαχναν ένας χαμός και επειδή ήξερα ότι την άλλη έχεις party λέω κάτσε να πάμε να τον πάρουμε τώρα αυτόφωρο, ώστε την άλλη μέρα να φύγει από πάνω μου να μην με ζαλίζουν. Ήρθαν τα παιδιά και σου κάνανε ηχόμετρο και του λέω σβήσ’ το του λέω το ηχόμετρο, και να το θυμάσαι αυτό γιατί το ηχόμετρο είναι πεντοχίλιαρο, τουλάχιστον!

Τι αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ.

Σε επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στο νησί συνελήφθη ο αξιωματικός μετά από συνάντηση που είχε με καταγγέλλοντα καθώς και ο ιδιώτης επιχειρηματίας, ενώ από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: το χρηματικόποσό των -4.150- ευρώ, 3 κινητά τηλέφωνα, ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μεικτού βάρους -16,7- γραμμαρίων και απόκομμα σελίδας ημερολογίου με ιδιόχειρες σημειώσεις.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top