0
Η φωτιά που ξέσπασε στον Ασπρόπυργο, μπήκε πριν από λίγο μέσα στην 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα και απειλεί αποθήκες πυρομαχικών της ΠΑ.

Κι όλα αυτά ένα μήνα μετά την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στο Βελεστίνο και έφτασε στη Νέα Αγχίαλο, όπου κατέκαψε  τις αποθήκες πυρομαχικών της 111 ΠΜ της ΠΑ, με αποτέλεσμα να ανατιναχτούν και η περιοχή να μετατρέπεται σε πολεμικό πεδίο.


Η φωτιά, σύμφωνα με μαρτυρίες εκδηλώθηκε από την πλευρά του Θριάσιου, το πάρκινγκ του οποίου εκκενώθηκε.

Τα ξερά χόρτα πέριξ του στρατοπέδου έφταναν τα 3 μέτρα, με την Αστυνομία να κρούει τον κίνδυνο πυρκαγιάς επανειλημμένα, αλλά όπως πάντα οι προειδοποιήσεις ποτέ δεν ακούγονται.

Η φωτιά έχει μπει μέσα στο αεροδρόμιο, έχουν φύγει τα πυροσβεστικά οχήματα από τις άκρες των διαδρόμων προσγείωσης και έχει δοθεί εντολή από την ηγεσία να αναπτυχθεί όλο το σύστημα πυρόσβεσης της 112 ΠΜ.

Παράλληλα έχει δοθεί εντολή στο προσωπικό της μονάδας να εκκενώσει την Μονάδα εάν αυτό χρειαστεί

Οι αποθήκες πυρομαχικών είναι από την πλευρά του Θριασίου και ένα ποτάμι χωρίζει το Θριάσιο από αυτές.

Όλα τα πυρομαχικά της μονάδος βρίσκονται εκεί ενώ υπάρχουν και δεξαμενές καυσίμου.

Κοντά στο Θριάσιο είναι το ΚΕΦΑ (Κέντρο εφοδιασμού της Αεροπορίας), το ΚΕΑ (Κρατικό Εργοστάσιο Αεροσκαφών) και η Διοίκηση Αεροπορικής Υποστήριξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά πλησίασε επικίνδυνα το ΚΕΑ αλλά μετά τις ρίψεις από δύο ελικόπτερα Ericsson και ένα ισραηλινό Agusta Bell 212 η κατάσταση είναι κάπως καλύτερη..

Έχουν τεθεί σε πλήρη εφαρμογή τα σχέδια πυρόσβεσης της βάσης.

Στη βάση βρίσκονται αεροσκάφη C-130, C-27, VIP αεροσκάφη , CL-215.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top