0
Και ξαφνικά ετοιμάζονται οι δολοφονικοί SCALP των Mirage και Rafale της Ελλάδας με την σχετική ανακοίνωση να κάνουν οι Γάλλοι.

Η MBDA ενισχύει τη στενή της σχέση με την Ελλάδα με σύμβαση για την αναβάθμιση μέσης διάρκειας ζωής (MLR) των πυραύλων SCALP της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, που υπεγράφη στις 11 Μαΐου 2023.

Η σύμβαση υπεγράφη από τον Ναύαρχο Αριστείδη Αλεξόπουλο, Γενικό Διευθυντή Αμυντικών Επενδύσεων και Εξοπλισμών του Ελληνικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και τον Eric Béranger, Διευθύνοντα Σύμβουλο της MBDA.


Οι νέες εργασίες αφορούν στους πυραύλους SCALP της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας (HAF) και περιλαμβάνει την προμήθεια προϊόντων σχεδιασμού αποστολής, συντήρηση και τεχνική βοήθεια. «Αυτό θα παρατείνει την επιχειρησιακή υπεροχή του όπλου έναντι μελλοντικών απειλών», τονίζουν οι Γάλλοι.

Και ξαφνικά ετοιμάζονται οι δολοφονικοί SCALP των Mirage και Rafale της Ελλάδας
Με τους SCALP εξοπλίζονται σήμερα τα μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000-5 και Rafale της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Οι πύραυλοι που αναβαθμίζονται παραγγέλθηκαν ως μέρος του αρχικού πακέτου όπλων για το Mirage 2000-5. Περαιτέρω πύραυλοι SCALP παραγγέλθηκαν από την Ελλάδα ως μέρος των πακέτων όπλων για τα 18 Rafale που παραγγέλθηκαν το 2021 και τα επιπλέον έξι Rafale που παραγγέλθηκαν το 2022.

«Η υπογραφή αυτής της σύμβασης έχει ιδιαίτερη σημασία για την MBDA και έρχεται 55 χρόνια αφότου υπογράψαμε το πρώτο μας συμβόλαιο Exocet με την Ελλάδα. Η δέσμευσή μας έκτοτε δεν υποχώρησε ποτέ και μας τιμά ιδιαίτερα αυτή η πρόσθετη έκφραση εμπιστοσύνης της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας προς την MBDA για την αναβάθμιση μέσης διάρκειας ζωής αυτών των πυραύλων SCALP. Αυτό ενισχύει και πάλι τη δέσμευσή μας να συνεχίσουμε να παρέχουμε βασικές κυρίαρχες ικανότητες που παρέχουν τις καλύτερες λύσεις για την κάλυψη των απαιτήσεων του πελάτη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων», δήλωσε ο Eric Béranger, Διευθύνων Σύμβουλος της MBDA.

Οι πύραυλοι SCALP πάντα απασχολούν την Τουρκία αφού η Αθήνα με τους πυραύλους αυτούς των Mirage και Rafale μπορεί να προκαλέσει χτύπημα σε κρίσιμες υποδομές.


Δεν είναι τυχαίο ότι μόλις έγινε γνωστή η είδηση της αναβάθμισης των ελληνικών SCALP τα τουρκικά αμυντικά σάιτ δημοσιοποίησαν υλικό από τους τουρκικούς μίνι βαλλιστικούς πυραύλους TAYFUN.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top