0
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) δημοσίευσε πριν λίγες ημέρες ένα προσχέδιο της πρώτης νομικά δεσμευτικής συνθήκης με σκοπό να διασφαλίσει ότι τα εμβόλια, τα φάρμακα και τα διαγνωστικά θα μοιράζονται πιο δίκαια σε όλο τον κόσμο σε μια επόμενη πιθανή πανδημία, αποφεύγοντας τις ανισότητες που παρατηρήθηκαν κατά την πανδημία της COVID-19.

Πρόκειται για τη λεγόμενη «Συνθήκη Πανδημίας» του ΠΟΥ, για την οποία έχουν εκφράσει πολλοί τις επιφυλάξεις της και οι προτάσεις της θα τεθούν ενώπιον του διοικητικού οργάνου του ΠΟΥ, της Παγκόσμιας Συνέλευσης Υγείας, τον Μάιο του επόμενου έτους.

Όπως αναφέρουν αναλυτικά ενδιαφερόμενοι μελετητές και νομικοί, οι συμφωνίες αυτές απειλούν να αναδιαμορφώσουν ριζικά τη σχέση μεταξύ του ΠΟΥ, των εθνικών κυβερνήσεων και των ατόμων.

Οι συμφωνίες θα ενσωματώσουν στο διεθνές δίκαιο μια υπερεθνική προσέγγιση της δημόσιας υγείας από πάνω προς τα κάτω, στην οποία ο ΠΟΥ, ενεργώντας σε ορισμένες περιπτώσεις μέσω της αποκλειστικής διακριτικής ευχέρειας ενός ατόμου, του Γενικού Διευθυντή του εν προκειμένω, θα έχει την εξουσία να επιβάλλει σαρωτικές, νομικά δεσμευτικές οδηγίες στα κράτη μέλη και τους πολίτες τους, που κυμαίνονται από την επιβολή οικονομικών συνεισφορών από μεμονωμένα κράτη, έως την απαίτηση κατασκευής και διεθνούς διαμοιρασμού εμβολίων και άλλων προϊόντων υγείας, έως την απαίτηση παράδοσης δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, την παράκαμψη των εθνικών διαδικασιών έγκρισης της ασφάλειας εμβολίων, γονιδιακών θεραπειών, ιατρικών συσκευών και διαγνωστικών, την επιβολή εθνικών, περιφερειακών και παγκόσμιων καραντίνας που θα εμποδίζει τους πολίτες να ταξιδεύουν και θα επιβάλλει ιατρικές εξετάσεις και θεραπείες.

Ένα παγκόσμιο σύστημα για ψηφιακά «πιστοποιητικά υγείας» για την επαλήθευση της κατάστασης των εμβολίων ή των αποτελεσμάτων των εξετάσεων θα καθιερωθεί, θα ενσωματωθεί και θα επεκταθεί ένα δίκτυο βιοεπιτήρησης, σκοπός του οποίου θα είναι ο εντοπισμός ιών και παραλλαγών που προκαλούν ανησυχία – και η παρακολούθηση της εθνικής συμμόρφωσης με τις πολιτικές οδηγίες του ΠΟΥ σε περίπτωση που υπάρχουν.

Για να γίνει επίκληση οποιασδήποτε από αυτές τις σαρωτικές εξουσίες, δεν θα απαιτείται «πραγματική» κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία στην οποία οι άνθρωποι θα υφίστανται μετρήσιμη βλάβη- αντίθετα, θα αρκεί ο ΠΟΥ, ενεργώντας κατά την κρίση του, να έχει εντοπίσει απλώς το «ενδεχόμενο» ενός τέτοιου συμβάντος.

Τον κώδωνα κρούει και η Dr Naomi Wolf, η οποία υπήρξε  πρώην πολιτικός σύμβουλος του Al Gore και του Bill Clinton η οποία αναφέρει μεταξύ άλλων:

«”Συνθήκη Πανδημίας ΠΟΥ”. Πρόκειται για πραγματική ανατροπή της εθνικής κυριαρχίας

Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει, πως, αν αυτή η “Συνθήκη” περάσει, μπορεί αύριο να δούμε την κατασκευή στρατοπέδων καραντίνας σε κάθε πολιτεία.

Μόλις έκλεισα το τηλέφωνο από μια διαδικτυακή ραδιοφωνική μετάδοση  στην Αυστραλία. Το πνεύμα της χώρας έχει διαλύσει δεν έχουν πλέον δημοκρατία και υπάρχουν  στρατόπεδα καραντίνας, όπου οι άνθρωποι μπορεί να σέρνονται έως και δύο χρόνια και να εμβολιάζονται παρά τη θέλησή τους και να κρατούνται μακριά από την υπόλοιπη κοινότητα, βάση της απόφασης  των αρχών Δημόσιας Υγείας».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top