0
Δύο νέες κυβερνητικές αποφάσεις, με σαφή προεκλογική και ιδεολογική στόχευση, καθώς αφορούν “προνομιακά” κοινά της Νέας Δημοκρατίας, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από την Τρίπολη, όπου πραγματοποιεί περιοδεία.

Ειδικότερα ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πρώτον ότι: “Με βάση τις μεγάλες δυσκολίες της αγοράς και τη δύσκολη καθημερινότητα για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, διατηρείται για ένα χρόνο ακόμη το πλαφόν 3% για τις επαγγελματικές μισθώσεις”, εκτιμώντας ότι διαφορετικά οι αυξήσεις θα έφταναν το 8% -9%.


Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε επίσης ότι: “Με δεδομένη την 24ωρη αυξημένη αστυνόμευση και την επιτυχή αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών, με δεδομένη τη μεγάλη πλάτη που έχουν βάλει οι ένστολοι, χορηγούμε εφάπαξ ενίσχυση σε όλους τους ενστόλους της ΕΛΑΣ και του Λιμενικού”.

Ειδικότερα θα δοθούν 600 ευρώ ανά υπάλληλο της Αστυνομίας και του Λιμενικού οριζόντια μαζί με τη μισθοδοσία του Δεκεμβρίου.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για “ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης” στους αστυνομικούς.

Υπερασπίστηκε επίσης το νομοσχέδιο που “ξηλώνει” ουσιαστικά το ΕΣΥ, με το επιχείρημα ότι οι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία δεν έχουν τις απολαβές που θα έπρεπε, για αυτό και φεύγουν στον ιδιωτικό τομέα, αλλά ταυτόχρονα υποστηρίζοντας ότι δεν θα ήταν ρεαλιστικό να τους δοθούν αυξήσεις.

“Είναι αλήθεια ότι οι γιατροί στα νοσοκομεία δεν έχουν τις απολαβές που θα έπρεπε. Πολλοί φεύγουν στο εξωτερικό ή στον ιδιωτικό τομέα. Αν συνεχιστεί αυτό θα έχει τραγικές επιπτώσεις για τις υπηρεσίες της δημόσιας υγείας. Συνεπώς ήταν υποχρέωση μας να αυξήσουμε τις αποδοχές των γιατρών και αυτό κάνουμε, όλα αναδρομικά από 28 Ιουνίου 2022 και τον Ιανουάριο νέα προσαύξηση επιδόματος όσων υπηρετούν σε ΜΕΘ, ΕΚΑΒ, αναισθησιολόγους” δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

“Δώσαμε τη δυνατότητα οι γιατροί πλήρους απασχόλησης στο δημόσιο να μπορούν, υπό όρους που δεν επηρεάζουν την εργασία τους, να λειτουργούν και ως ιδιώτες γιατροί. Έχω ακούσει πολλά, θα το πω όμως ξεκάθαρα όπως το είπαν και πολλοί γιατροί. Τιμώ τους γιατρούς του ΕΣΥ, ειδικά αυτούς που ανθίστανται στον πειρασμό να μετακινηθούν στον ιδιωτικό τομέα. Χωρίς μία τέτοια απόφαση θα χάναμε τους καλύτερους γιατρούς του ΕΣΥ και αναρωτιέμαι αν αυτό δε θα ήταν υποβάθμιση. Πρέπει να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να συγκρατήσουμε τη διαρροή καλών γιατρών”, υποστήριξε επίσης ο πρωθυπουργός, θέλοντας να απαντήσει στις έντονες αντιδράσεις για το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε την Παρασκευή.

“Ολοι έχουμε παράπονα με τη σημερινή κατάσταση στο ΕΣΥ, αλλά καθε φορά που παίρνει η κυβέρνηση μία πρωτοβουλία ακουμε κριτική, όχι αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση. Εκτός αν θεωρούμε εναλλακτική ότι θα διπλασιάσουμε τους μισθούς των γιατρών” πρόσθεσε μάλιστα ο πρωθυπουργός.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top