0
Εκτός ελέγχου βαίνει το μέτωπο στην Πεντέλη με τις φλόγες πλέον να βρίσκονται στις πύλες της Παλαιάς Πεντέλης την ίδια στιγμή που σε Ανθούσα, Ντράφι, Διώνη και Δασαμάρι έχει δοθεί εντολή εκκένωσης αλλά με τον νέο κόσμο να αρνείται να φύγει αλλά να δίνει μάχη με κάθε μέσο για μην δει την περιουσία του στάχτη.

Πολίτες, παράγοντες και αυτοδιοικητικοί ζητούν πλέον την επέμβαση και του στρατού καθώς εκεί βρίσκουν ότι θα δοθεί μια λύση στην αναχαίτιση της φωτιάς.

Παρά το γεγονός ότι στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι οι πυροβέστες συνεχίζουν τις προσπάθειές τους ενώ αυτή τη στιγμή η φωτιά βρίσκεται περίπου 150 μέτρα από τα σπίτια στην Παλαιά Πεντέλη.

Την ίδια στιγμή οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο έχουν κυκλώσει περιμετρικά τον οικισμό της Καλλιθέας και προσπαθούν να αποτρέψουν τη φωτιά να μπει μέσα σε αυτόν.

Οι άνεμοι πνέουν πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και οι ριπές του ανέμου φτάνουν μέχρι τα οκτώ μποφόρ.

Η περιοχή, για να αντιληφθούν όσοι δεν γνωρίζουν, είναι γεμάτη πεύκα, μέσω των οποίων η φωτιά μεταδίδεται σε χρόνο-ρεκόρ.

Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 17:00 και μέσα σε τρεις ώρες επεκτάθηκε ταχύτατα σε Ντράφι, Ανθούσα, Δασαμάρι και Διώνη καθώς στα πρώτα στάδια η πυροσβεστική ήταν με μικρή δύναμη ενώ τα εναέρια μέσα και ειδικά η… επένδυση στα air-tractors δεν “λειτούργησε” καθώς δεν μπορούσαν να πετάξουν λόγω ανέμων!

Αυτή την  ώρα, ένα από τα πιο επικίνδυνα μέτωπα της φωτιάς είναι στον δρόμο από Παλαιά Πεντέλη προς Άγιο Πέτρο και συγκεκριμένα ανατολικά από το μοναστήρι των Αγίων Ασωμάτων. Η φωτιά εκεί κινείται με νότια κατεύθυνση, αλλά, εάν οι άνεμοι γυρίσουν δυτικοί, τότε θα κατευθυνθεί προς το νοσοκομείο Παίδων και την Παλαιά Πεντέλη.

Στις 21:45, η πυρκαγιά της Πεντέλης στο μέτωπο στην κορυφή προς Διόνυσο έχει μειώσει ταχύτητα, στο μέτωπο στα δυτικα και νότια προς Καλλιθέα έχει ένταση.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top