0
Ο Ερντογάν Καρακούς είναι εκ των σημαντικότερων στρατιωτικών συμβούλων του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και απηχεί τις απόψεις του Τούρκου προέδρου.

Ο σύμβουλος του Ρ.Τ.Ερντογάν «βλέπει» έναν «ολοκληρωτικό πόλεμο» ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία.


Ο απόστρατος αντιπτέραρχος μίλησε εκτενώς για την σημασία της «αεροπορικής υπεροχής» αλλιώς θεωρεί πως η Τουρκία θα έχει σοβαρές απώλειες.

Φυσικά με την εκτίμησή του αυτή ο Καρακούς δείχνει πόσο σημαντικό είναι να μην ικανοποιηθεί το τουρκικό αίτημα για την αγορά 40 καινούριων F-16 Viper και την αναβάθμιση άλλων 80 παλαιότερου τύπου στο ίδιο επίπεδο.


Όμως ο Αμερικανός πρόεδρος έχει ζητήσει με επιστολή του από το Κογκρέσο να ικανοποιήσει το τουρκικό αίτημα. Εάν αυτό συμβεί οι «σύμμαχοί» μας Αμερικανοί θα έχουν προσφέρει στην Τουρκία την απαραίτητη αεροπορική ισχύ για να προκαλέσει πολεμική κρίση στο Αιγαίο εκ του ασφαλούς όπως θεωρείο ο Ε.Καρακούς.

«Χωρίς διασφάλιση της αεροπορικής υπεροχής δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί στρατιωτική επιχείρηση. Ακόμη και αν γίνει θα έχει πολύ μεγάλες απώλειες. Αυτές τις απώλειες πρέπει πάντοτε να τις υπολογίζουμε. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο λέμε πώς πρέπει να έχουμε αεροπορική υπεροχή. Για να μη γίνουν μάρτυρες οι άνθρωποι μας στο έδαφος» δήλωσε.


Μιλώντας σε ενημερωτική εκπομπή, ο Καρακούς αναφέρθηκε και σε παρασκήνια της κρίσης του 1996 στις βραχονησίδες Ίμια, όπου -σύμφωνα με τον ισχυρισμό του- οι τουρκικές Ε.Δ. ήταν έτοιμες για ολοκληρωτικό πόλεμο με την Ελλάδα.

«Ήμουν μέσα στα γεγονότα. Ήμουν επικεφαλής του σχεδίου δράσης στα Ίμια Καταρχήν οι αεροπορικές δυνάμεις εντός 12 ωρών πέρασαν σε κατάσταση πολέμου. Ακολούθως το Ναυτικό σε δύο μέρες. Σε επτά μέρες πέρασε σε κατάσταση πολέμου ο στρατός ξηράς. Και μετά εμείς βγάλαμε μία μονάδα στη βραχονησίδα Ίμια.

Έτσι ώστε αν καθοιονδήποτε τρόπο επενέβαιναν κατά των ναυτικών μας, ήταν ολοκληρωμένες οι ετοιμασίες μας για έναν ολοκληρωτικό πόλεμο. Και για αυτό το λόγο αν καθοιονδήποτε τρόπο δεχόταν πυρά η μονάδα μας εκεί, 12 αεροσκάφη περίμεναν ήδη στον αέρα» (μετάφραση : tourkikanea.gr).

Ο αναλυτής και απόστρατος αντιπτέραρχος δήλωσε πως και το 1994 υπήρξε ενδεχόμενο «θερμού επεισοδίου» με την Ελλάδα, που θα οδηγούσε σε «ολοκληρωτικό πόλεμο» με τη χώρα μας.

Στη διάρκεια της εκπομπής ο Καρακούς, επανέλαβε πολλές φορές πως αν υπάρξει σύγκρουση με την Ελλάδα «θα είναι ολοκληρωτικός πόλεμος» όπως τόνισε.

«Το 1994 όταν υπήρχε το ενδεχόμενο επέκτασης στα 12 μίλια. Τότε η Ελλάδα είχε κάνει ένα συνέδριο το Νοέμβριο σχετικά με το δίκαιο της θάλασσας. Όταν λοιπόν είχε δηλώσει η Ελλάδα ότι θα επεκτείνει στα 12 μίλια τα χωρικά της ύδατα, τότε οι αεροπορικές μας δυνάμεις όπως και όλες μας οι δυνάμεις ήταν σε κατάσταση πολέμου.

Αφού καταστούν οι δυνάμεις σε μία κατάσταση πολέμου, δεν συμβαίνει κανένα περιστατικό μεμονωμένης σύρραξης, αλλά γίνεται ολοκληρωτικός πόλεμος. Γίνεται ολοκληρωτικός πόλεμος. Και αυτό είναι κάτι που οφείλει να το ξέρει το έθνος μας. Αν υπάρξει οποιαδήποτε μάχη με την Ελλάδα αυτό θα είναι ολοκληρωτικός πόλεμος» επεσήμανε.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top