0
Ένα αδιανόητο ατύχημα έλαβε χώρα στην Σκιάθο όπου ένας πεζός εκσφενοδνίστηκε στην θάλασσα από την ώθηση που προκάλεσε η τουρμπίνα ενός αεροσκάφους που είχε μόλις προσγειωθεί στο τοπικό αεροδρόμιο!

Όπως είναι γνωστό το αεροδρόμιο της Σκιάθου δεν θεωρείται και από τα πιο… ασφαλή καθώς βρίσκεται πολύ κοντά στον δρόμο και στην θάλασσα και οι τουρμπίνες των αεροσκαφών δεν… αστειεύονται.

Το περιστατικό λαμβάνει πρωτοφανείς διαστάσεις αν αναλογιστούμε ότι διανύουμε την τουριστική περίοδο.

Από το αεροπλάνο που εκείνη την ώρα πλησίαζε πολύ κοντά στο έδαφος, δημιουργήθηκε κύμα αερίων, εξαιτίας του οποίου, ο περιπατητής εκτινάχθηκε στη θάλασσα, σε απόσταση περίπου 10 μέτρων από το σημείο που βρισκόταν! Κόσμος που βρίσκονταν στο σημείο, ενημέρωσε αστυνομία, λιμενικό και ΕΚΑΒ.

Άμεσα ασθενοφόρο, φρόντισε για τη διακομιδή του 79χρονου στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου, προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 79χρονος φέρει επιφανειακά τραύματα και ότι είναι καλά στην υγεία του, αν και σε κατάσταση σοκ με αυτό που συνέβη. Υποβλήθηκε στις απαιτούμενες εξετάσεις και έως και νωρίς το απόγευμα νοσηλευόταν στο Κέντρο Υγείας, όπου το προσωπικό παρακολουθούσε την εξέλιξη της υγείας του όπως αναφέρει ο Ταχυδρόμος της Μαγνησίας.

Πάντως το περιστατικό θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο ακόμα και για έναν νέο άνθρωπο. Κανείς δεν ξέρει ποιο μπορεί να είναι το αποτέλεσμα μίας βίαιας ώθησης-εκτόξευσης ενός ανθρώπου από ένα σταθερό πλαίσιο όπως ο δρόμος ξαφνικά μέσα στην θάλασσα και στην σκληρή επιφάνεια του νερού.

Πόσω μάλλον όταν το άτομο που εκσφενδονίστηκε είναι ένας ηλικιωμένος άνθρωπος.

Στο αεροδρόμιο Σκιάθου, τα αεροσκάφη πετούν σε απόσταση «αναπνοής» πάνω από τα κεφάλια παραθεριστών.

Ο διάδρομος προσγείωσης-απογείωσης απέχει μόλις μερικά μέτρα μακριά από την παραλία και βρίσκεται δίπλα από τον παραλιακό δρόμο.

Αυτό από μόνο του αποτελεί τουριστική… attraction με εκατοντάδες επισκέπτες να συγκεντρώνονται στο σημείο τις ώρες απογείωσης ή προσγείωσης αεροπλάνων προκειμένου να δουν το μοναδικό αλλά επικίνδυνο θέαμα.

Το αεροδρόμιο της Σκιάθου θεωρείται ότι βρίσκεται ανάμεσα στα πιο επικίνδυνα αεροδρόμια του πλανήτη.

Η πολύ μικρή απόσταση που χωρίζει τον αεροδιάδρομο από τη θάλασσα, το γεγονός ότι τα αεροπλάνα αναγκάζονται να περάσουν πολύ κοντά από τον επαρχιακό δρόμο για να προσγειωθούν, αυξάνει αυτόν τον κίνδυνο για ατυχήματα.

Σε ολόκληρη την περιοχή έχουν τοποθετηθεί πινακίδες που προειδοποιούν για τον κίνδυνο. «Κίνδυνος. Σας παρακαλώ αποφύγετε τις ριπές του αεροπλάνου», γράφουν οι πινακίδες, οι περισσότεροι όμως τις αγνοούν, κυρίως επισκέπτες που σπεύδουν στο σημείο για να τραβήξουν εντυπωσιακές φωτογραφίες και selfie.

Το 2014 ένα άλλο περιστατικό είχε ταράξει τους λουόμενους δίπλα στον αεροπορικό διάδρομο.

ορισμένοι  τουρίστες είχαν προσεγγίσει τον αεροδιάδρομο του νησιού προκειμένου να απολαύσουν και να αποθανατίσουν τη στιγμή που ένα boeing 757’s είναι έτοιμο να απογειωθεί.

Ωστόσο, ο άνεμος που σηκώθηκε από τις τουρμπίνες του αεροσκάφους είναι τόσο μεγάλος που έσπασε την ανοιχτή πόρτα του πορτμπαγκάζ από ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο ενώ οι τουρίστες που δεν είχα υπολογίσει τις συνέπειες, μετά βίας στέκονται στα πόδια τους.

Αν και στο βίντεο φαίνεται πως μια γυναίκα προσπαθεί αν κρατήσει με τα χίλια ζόρια την πόρτα του αυτοκινήτου τελικά δεν τα καταφέρνει.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top