0

Την περασμένη εβδομάδα είχαμε την συνάντηση Αρχηγού ΓΕΕΘΑ με Εκπροσώπους των ΗΠΑ για Θέματα Μαχητικών Αεροσκαφών F-35.

Ο Πτέραρχος ε.α. Χρήστος Χριστοδούλου και επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ σε ραδιοφωνική του παρέμβαση μεταξύ άλλων αναφέρει: 


-Το 2019 καταθέσαμε εξοπλιστικό έως 70δις για 15 χρόνια

-Προγραμματίσαμε τα Viper να υπηρετούν ως το 2070

-Είχαμε κανονίσει να πουλήσουμε τα Block 30 και με τα χρήματα αυτά να συντηρούσαμε τα C/130 , τα ελικόπτερα και τα Α/Α

-Στην Π.Α. υπηρετούν 9 τύποι μαχητικών 

"Τον πόλεμο τον κάνει η πολιτική ηγεσία, οι στρατιωτικοί κάνουν επιχειρήσεις κι οι επιχειρήσεις είναι πολύ σοβαρό πράγμα" ανέφερε σχολιάζοντας την ρήση του Μπέρναρντ Σω πως ο πόλεμος είναι πολύ σοβαρό πράγμα για να τον αφήσουμε στους στρατιωτικούς. 


Έκανε ειδική αναφορά στην διαλειτουργικότητα των μέσων υπογραμμίζοντας πως " αν πάρω το καλύτερο αεροπορικό μέσο αλλά δεν έχω αντίστοιχα πλοία, υποβρύχια, δυνάμεις του Στρατου΄Ξηράς, που να συνεργαστούν στην επιφάνεια είναι δώρο άδωρον. Και αντίστοιχα αν έχω τις καλύτερες φρεγάτες χωρίς να έχω αεροπορία πάλι είμαι στον ίδιο παρονομαστή". 

"Είπα όχι στα Rafale για τον τρόπο που αποκτήθηκαν. Είπα ναι πολύ καλό όπλο, πολύ καλή πλατφόρμα, αλλά πάρε μου πίσω όλα τα Μιράζ να εντάξω τα Ραφάλ" επισήμανε και εξήγησε πως δεν μπορεί μια αεροπορία σαν της χώρας μας να έχει 9 τύπους αεροσκαφών. "Δεν μπορείς να τα υποστηρίξεις" σχολίασε και πέραν αυτού τόνισε πως δεν έγινε καμία προσθήκη προσωπικού. 

F-35: Tινάζουν στον αέρα τα τουρκικά σχέδια στο Αιγαίο (photo)

"To να προσθέτεις έναν τύπο διατηρώντας τα υπόλοιπα σε χαμηλό επίπεδο είναι σαν να υποβαθμίζεις το νέο τύπο' σχολίασε. Τόνισε πως πρέπει να αναβαθμίζεται το παλιό όπλο, και πως "το να αγοράζω αποσπασματικά χωρίς το ένα όπλο να συνεργάζεται με το άλλο δεν έχει κανένα νόημα". 

Πάντως όσον αφορά τα F-35 είπε πως προϋπήρχε η πρόταση από 7-2-2017 και τόνισε πως "είναι το μόνο αεροπλάνο 5ης γενιάς που μπορεί να αγοραστεί από μια αεροπορία. Είναι είσοδος στο νέο πόλεμο".

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα:



loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top