0
Λεπτομέρειες για το πώς οι αρχές έφτασαν στη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου έρχονται στην επιφάνεια.

Η κεταμίνη ανιχνεύθηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας πριν από τρεις εβδομάδες. Οι επιστήμονες προσπαθούσαν με συνεχείς επαληθεύσεις να προσδιορίσουν την ποσότητα προκειμένου να ερμηνεύσουν με ασφάλεια πώς οδήγησε στο θάνατο του 9χρονου κοριτσιού.


Στο Εργαστήριο Τοξικολογίας της Θεσσαλονίκης έγινε η ποσοτική εκτίμηση και διαπιστώθηκε πως η δόση που ανιχνεύτηκε στον οργανισμό της μικρής από τις τοξικολογικές εξετάσεις ήταν θανατηφόρα και σε αυτή οφείλεται 100% ο θάνατός της.

Ακόμη είναι ασαφές πώς χορηγήθηκε στο άτυχο παιδί η θανατηφόρα δόση. Οι ερευνητές αφήνουν ανοιχτά τρία ενδεχόμενα: είτε να της έχει δοθεί ενδοφλέβια, είτε μέσω ρινικής οδού, είτε ενδομυϊκά.

Ο μηχανισμός θανάτου από τη λήψη τέτοιας ποσότητας κεταμίνης είναι σε τρία στάδια: αρχικά σταματά η αναπνοή, ακολουθεί η ανακοπή της καρδιάς και στο τέλος ο άνθρωπος καταλήγει.
Στον οργανισμό του άτυχου παιδιού, οι ποσότητες κεταμίνης ήταν 6 mg ανά λίτρο αίματος. 

Η εν λόγω ουσία εξαφανίζεται από ζωντανούς οργανισμούς μέσα σε μιάμιση ώρα περίπου, γεγονός που κατά πάσα πιθανότητα σημαίνει ότι αυτός που το χορηγούσε στο παιδί, το γνώριζε.

Η κεταμίνη προκαλεί σπασμούς. Τα συνολικά εννέα επεισόδια της Τζωρτζίνας ενδεχομένως οφείλονται σε χορήγηση κεταμίνης. Άρα, είναι πιθανό να έγιναν εννέα απόπειρες ανθρωποκτονίας εις βάρος της 9χρονης Τζωρτζίνας.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top