0
Οι τιμές των καυσίμων στην Ελλάδα σπάνε το ένα ρεκόρ μετά τον άλλον, όμως η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη συνεχίζει να «σφυρίζει» αδιάφορα. 

Με την βενζίνη να βρίσκεται μια ανάσα από τα 2,1 ευρώ το λίτρο και το πετρέλαιο κίνησης να πλησιάζει το όριο των 2 ευρώ το λίτρο και το πετρέλαιο θέρμανσης σπάει κάθε ρεκόρ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», το μόνο που είπε ήταν ότι… «οι τιμές στη βενζίνη ξεφεύγουν επικίνδυνα»!

«Πρόκειται για μία δαπάνη, η οποία στην ουσία αφορά τους πάντες και ως ένα βαθμό είναι μη ελαστική, καθώς είναι αναγκαία για να πάει ο άλλος στη δουλειά του, για να μεταφερθούν αγαθά», πρόσθεσε χωρίς όμως καμιά συγκεκριμένα εξαγγελία για μείωση του ΕΦΚ που είναι από τους πιο υψηλούς στην Ευρώπη. Το μόνο που ψέλλισε ήταν ότι «…δεν θα μείνει έξω από το πεδίο των παρεμβάσεών μας, πάντοτε στο πλαίσιο λελογισμένων κινήσεων για να νιώσει ο κόσμος και εκεί τη στήριξη για το μετριασμό των επιπτώσεων».

Ανέφερε ότι μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, θα ανακοινωθούν κάποια μέτρα, χωρίς όμως λεπτομέρειες, ενώ απέδωσε στη… φορομπηξία των καυσίμων τις… προσλήψεις καθηγητών και δασκάλων ή τις παροχές στην υγεία!

Eίπε συγκεκριμένα: «Θα είναι ουσιαστική βοήθεια και συνδρομή στο εισόδημα των νοικοκυριών. Αυτοί που λένε εύκολες κουβέντες «μειώστε το ένα, ρίξτε το άλλο», δεν λένε ότι από τα έσοδα αυτά στηρίζεται το κοινωνικό κράτος, η πρόσληψη καθηγητών και δασκάλων, οι παροχές στην υγεία. Αν όλα αυτά τα έσοδα τα μηδενίζαμε ξαφνικά, από που θα στηριζόταν το κοινωνικό κράτος; Θα έρχονταν και θα έβαζαν καινούργιους φόρους η θα δανείζονταν για να πάει ξανά το χρέος στα ύψη και να το επιβαρυνθεί ο Έλληνας φορολογούμενος»;

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top