0
Ένα συγκλονιστικό βίντεο κάνει το γύρο του διαδικτύου εδώ και λίγες μέρες κι έχει καταγράψει τις αγωνιώδεις προσπάθειες πληρώματος της Αμεσης Δράσης συνοδεία μοτοσυκλετών της ΕΛ.ΑΣ. για να διακομισθεί ένα 2χρονο παιδάκι χωρίς τις αισθήσεις του στο «Παίδων».

Η επιχείρηση που στήθηκε ήταν συγκλονιστική με την ομάδα να μεταβαίνει από τον Κολωνό στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» σε χρόνο-ρεκόρ.

Το βίντεο δημοσιεύτηκε από την Αμεση Δράση στα social media και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Κυριακής μίλησε ο πατέρας του παιδιού. Στο συγκλονιστικό βίντεο ακούγονται οι από ασυρμάτου αγωνιώδεις επικοινωνίες μεταξύ του κέντρου της Αμεσης Δράσης και των πληρωμάτων, που σε ορισμένα σημεία, έτρεχαν με 180-200 χιλιόμετρα για να φτάσουν έγκαιρα στο νοσοκομείο, καθώς γνώριζαν ότι κάθε δευτερόλεπτο που περνούσε ήταν κρίσιμο για την σωτηρία του 2χρονου παιδιού.

Οπως εξομολογείται ο πατέρας στο Star, «ενημερώθηκα από τη σύζυγό μου, ότι το παιδί δεν αναπνέει, δεν είχε επαφή με το περιβάλλον και έχει γίνει μπλε...». Από εκείνο το σημείο κι έπειτα στήθηκε όλη αυτή η τεράστια γέφυρα ζωής, η οποία δεν κράτησε περισσότερο από 10 λεπτά, μέχρι να κληθεί ΕΚΑΒ και «100» και να διακομισθεί τελικά το παιδάκι στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί κατάφεραν τελικά να το κρατήσουν στη ζωή...


«Το να περνάς την Αλεξάνδρας σε μποτιλιαρισμένο δρόμο με 180-200 χιλιόμετρα την ώρα, προφανώς ρισκάρεις τη ζωή σου. Αυτοί οι άνθρωποι δεν υπολόγιζαν τη ζωή τους. Ρίσκαραν για να σώσουν το παιδί μου. Αυτό λέγεται ανθρωπιά» λέει ο πατέρας του μικρού παιδιού για τη διάσωση του χάρη στην άμεση δράση της ομώνυμης ομάδας της ΕΛ.ΑΣ.

Κι όλα αυτά, δεν έγιναν ένα χαλαρό βραδάκι Κυριακής ή κάποιας αργίας. Εγιναν απόγευμα Τρίτης, όταν όλη η Αθήνα είναι «κολλημένη» λόγω μποτιλιαρίσματος... Για την ιστορία, το Κολωνός-Παίδων έγινε μέσα σε μόλις 4 (!!!) λεπτά.
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top