0
Αντιμέτωπος με το κακούργημα του βιασμού βρίσκεται ακόμη ένας ηθοποιός, σε βάρος του οποίου η Εισαγγελία Πρωτοδικών άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη, διαβιβάζοντας τη δικογραφία σε τακτικό ανακριτή.

Πρόκειται για τον τέταρτο κατά σειρά ηθοποιό και σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τον Θάνο Κοντογιώργη.

Η νέα δίωξη σε βάρος του ηθοποιού αφορά στο αδίκημα του βιασμού, τον οποίο κατηγορείται ότι διέπραξε το 2020.

Το όνομά του περιλαμβάνεται στα στοιχεία του φακέλου που προσκόμισε στη Δικαιοσύνη ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Πασχάλης Τσαρούχας.

Ακολούθησε έρευνα από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Κώστα Σπυρόπουλο, στο πλαίσιο της οποίας κλήθηκε ο ηθοποιός, με την ιδιότητα του υπόπτου, και έδωσε έγγραφες εξηγήσεις.

Σε αυτές, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε την αποδιδόμενη σε αυτόν αξιόποινη πράξη, ισχυριζόμενος πως υπήρχε η συναίνεση της καταγγέλλουσας. Ωστόσο, ο εισαγγελέας δεν πείστηκε και, με βάση το σύνολο του αποδεικτικού υλικού, άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη, διαβιβάζοντας πλέον τη δικογραφία σε ανακριτή, στον οποίο σύντομα θα κληθεί να απολογηθεί.


Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αποφασιστεί από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας η τύχη των δύο προφυλακισμένων, Δημήτρη Λιγνάδη και Πέτρου Φιλιππίδη. Μετά τις εισαγγελικές προτάσεις για την παραπομπή τους σε δίκη, τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου θα εκδώσουν το βούλευμά τους για την παραπομπή ή μη σε δίκη των δύο κατηγορούμενων ηθοποιών.

Εν τω μεταξύ, προσδιορίστηκε για τις αρχές του νέου έτους και συγκεκριμένα στις 12 Ιανουαρίου του 2022, η πρώτη δίκη, στον απόηχο των καταγγελιών για το ελληνικό #Μetoo. Στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας θα καθίσει ο προπονητής της ιστιοπλοΐας, ο οποίος έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος για την πράξη του βιασμού σε βάρος ανήλικης μαθήτριας. Πρόκειται για μία υπόθεση που ήρθε στο φως μετά τις καταγγελίες στις οποίες είχε προχωρήσει η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου.
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top