0
Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να επαναφέρει τους περισσότερους κανόνες που ίσχυαν μέχρι πριν από λίγους μήνες, καθώς εξετάζει την πιθανότητα να απαγορεύσει τις ελεύθερες μετακινήσεις από νομό σε νομό για τους μη εμβολιασμένους. 

Πρόκειται για μια πρόταση που υπήρχε από την προηγούμενη εβδομάδα στο τραπέζι, όμως τελικά απορρίφθηκε γιατί τότε αφορούσε τα ταξίδια μόνο με ΚΤΕΛ και τρένα και οι «ειδικοί» θεώρησαν πως θα πρέπει να ισχύσει και για τα ΙΧ. 

Παρόλα αυτά, όπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, σήμερα το πρωί αποκάλυψε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο οι μετακινήσεις από νομό σε νομό να γίνονται είτε με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού είτε αρνητικού τεστ, όπως γίνεται και για τα νησιά.

Την ίδια ώρα, θεωρείται πλέον βέβαιο πως θα επανέλθει η υποχρεωτική μασκοφορία στους εξωτερικούς χώρους. Kάτι το οποίο έχει ζητήσει σύσσωμη η «κυβέρνηση λοιμωξιολόγων» τις τελευταίες ημέρες. 

Η Επιτροπή των Ειδικών του υπουργείου Υγείας συνεδριάζει σήμερα, Τετάρτη, και εκτός από τα προαναφερόμενα μέτρα εξετάζεται και η επιβολή εκ νέου νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας (από τις 12:00 π.μ. ή από τη 01:00 π.μ.) και η απαγόρευση της μουσικής σε μπαρ και καφέ.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top