0
Υπεγράφη μεταξύ του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα και του υπουργού Οικονομίας των Σκοπίων, Κρέσνικ Μπεκτέσι η συμφωνία συνεργασίας για την κατασκευή του διασυνδετήριου αγωγού φυσικού αερίου μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων, με παρόντα τον πρωθυπουργό των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ.

Kαι αν για κάποιους είναι ερωτηματικό η παρουσία του Αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ (αν και δεν θα έπρεπε, αφού είναι ο επιτηρητής των πάσης φύσεως κυβερνητικών πεπραγμένων) αυτό που έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση είναι η θέρμη και η λατρεία που έδειξε στον Ζόραν Ζάεφ ο Κώστας Σκρέκας.

Στον Ζάεφ που πριν δύο εβδομάδες καταπατούσε την συμφωνία των Πρεσπών και μιλούσε για «Μακεδονία» αναφερόμενος στην ποδοσφαιρική ομάδα της χώρας του. Με τα δύο χέρια τον έπιανε τον Ζάεφ και τον ευχαριστούσε ο Σκρέκας.

Και να σκεφθεί κανείς ότι οι Έλληνες έκαναν πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη και τον Σκρέκα υπουργό για να καταργήσουν την συμφωνία των Πρεσπών του «κακού» ΣΥΡΙΖΑ.


Ο νέος αγωγός φυσικού αερίου θα έχει συνολικό μήκος 123 χιλιομέτρων, 55 εκ των οποίων σε ελληνικό έδαφος, και θα εκτείνεται από τη Νέα Μεσημβρία Θεσσαλονίκης, προς το Νετιτόνο μέσω της Γευγελής.

Όσο για τις δηλώσεις του Σκρέκα τι να πει κανείς; «Με τον αγωγό αυτό δίνουμε τη δυνατότητα στον βόρειο γείτονά μας να μειώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμά του, να πετύχει την ενεργειακή μετάβαση και σταδιακά να αντικαταστήσει πιο ρυπογόνες πηγές ηλεκτροπαραγωγής με το φυσικό αέριο και να συμβάλλει στο γενικότερο ευρωπαϊκό όραμα για μια κλιματικά ουδέτερη ήπειρο έως το 2050»!

Η Ελλάδα, λοιπόν, έφτασε να κόπτεται να μειώσει το «περιβαλλοντικό αποτύπωμά» των Σκοπίων!

Η ξεφτίλα πώς λέγεται στα σκοπιανά (ή «μακεδονικά» κατά τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ); 

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top