0
Να επεκταθούν οι διατάξεις του νόμου 4808/2021, που αφορούν το δικαίωμα των εργαζόμενων πατεράδων για τη λήψη άδειας πατρότητας 14 εργάσιμων ημερών μετ’ αποδοχών, κατά τη γέννηση των τέκνων τους, και στους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως ισχύει και στους υπολοίπους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα, ζητά ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με Αναφορά που κατέθεσε στον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, ο οποίος διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής για το Δημογραφικό την διετία 2017-18, συνεχίζοντας την κοινοβουλευτική του δράση για την προώθηση μέτρων που θα αλλάξουν τη δραματική δημογραφική κατάσταση της χώρας, θέτει μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου το αίτημα του «Σωματείου Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων» για την εφαρμογή σε όλους τους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, των διατάξεων του νόμου 4808/2021.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή την κατάθεση της Αναφοράς, τόνισε ότι «οι αριθμοί που αφορούν στο δημογραφικό είναι αμείλικτοι. Η χώρα αποψιλώνεται πληθυσμιακά, ο μέσος ηλικιακός όρος μεγαλώνει συνεχώς, οι γάμοι μειώνονται, η ψαλίδα των θανάτων έναντι των γεννήσεων διευρύνεται. Τα μέτρα για να αντιστραφεί αυτή η ζοφερή κατάσταση πρέπει να ληφθούν …χθες.

Όπως επισημαίνει και το πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής, στην οποία είχα την τιμή να είμαι Αντιπρόεδρος, για την επιτυχία του στόχου της αλλαγής των δημογραφικών δεδομένων απαιτούνται πολυεπίπεδες αποφάσεις, μεταρρυθμίσεις και παρεμβάσεις σε κάθε τομέα.

Όπως όλες οι μελέτες επισημαίνουν, βασική παράμετρος στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος και στην αύξηση των γεννήσεων είναι η εναρμόνιση της επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής. Προς αυτή την κατεύθυνση είναι ιδιαίτερα θετική η θέσπιση της 14ήμερης πατρικής αδειοδότησης, μετά τη γέννηση ενός παιδιού. Αυτή η σωστή απόφαση, ωστόσο, πρέπει να ισχύσει για όλους τους εργαζόμενους, συμπεριλαμβανομένων και των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top