0
Πέφτουν οι μάσκες σιγά-σιγά στην κυβέρνηση που πλέον ενεργοποιεί ταχύτερα το μέτρο της υποχρεωτικότητας στους εμβολιασμούς καθώς αυξάνονται οι κατηγορίες των ομάδων εργαζομένων που μπαίνουν στο τραπέζι για υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Η μετάλλαξη Δέλτα είναι η αφορμή αν και κανείς στην κυβέρνηση δεν αναφέρεται στο ζήτημα της θνητότητας ή τον συνδυασμό παρενεργειών από τα εμβόλια όπως σήμερα αποκαλυπτικά ο ΕΜΑ έφερε στην δημοσιότητα.

Ο δε εθελοντικός χαρακτήρας πηγαίνει και πάλι περίπατο γιατί απλά δεν τους "βγαίνουν οι αριθμοί" χωρίς όμως κανείς να αναλαμβάνει και την ευθύνη τυχόν παρενεργειών ειδικότερα στους νέους ανθρώπους.

Σύμφωνα με τηλεοπτικό σταθμό εξετάζεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός σε εργαζόμενους που είναι σε κρίσιμες υπηρεσίες αλλά και σε ευαίσθητες υποδομές για τη συνέχιση της λειτουργίας του κράτους.

Αναλυτικότερα οι εργαζόμενοι:

  • στην πολιτική αεροπορία

  • σε Κέντρα Επιχειρήσεων

  • στον ΔΕΔΔΗΕ

  • στον ΑΔΜΗΕ

  • στο Φυσικό Αέριο

  • στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας
Αναμένεται να φανεί στη συνέχεια τι τελικώς θα «κληρώσει» και για ποιες κατηγορίες, καθώς σε κάθε περίπτωση το πλαίσιο είναι υπό διαμόρφωση καθώς ήδη στο στόχαστρο έχουν μπει εκπαιδευτικοί, νοσηλευτικό προσωπικό και ένοπλες δυνάμεις.

Ο πρωθυπουργός μιλώντας στον «Economist» διαμήνυσε ότι το άμεσο στοίχημα για την κυβέρνηση είναι η άμυνα απέναντι στη νέα μετάλλαξη.

«Ο εμβολιασμός είναι η μόνη ασπίδα στον κίνδυνο. Είναι εθνική ανάγκη να επιταχυνθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, ειδικά για τους συμπολίτες μας μεγαλύτερης ηλικίας οι οποίοι ακόμα παραμένουν ανεμβολίαστοι. Και αφού η χώρα δεν μπορεί να ξαναμπεί σε καραντίνα, ο στόχος να εμβολιαστεί το 70% των Ελλήνων μέχρι το τέλος του καλοκαιριού πρέπει να επιτευχθεί. Με πειθώ αλλά και με μέτρα, έτσι ή αλλιώς», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Χαρακτήρισε μάλιστα εμβόλιο ως «το κατά κεφαλήν χρέος της χώρας».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top