0
Ο καθηγητής Γενετικής, Μανώλης Δερμιτζάκης τάσσεται για άλλη μία φορά υπέρ του ανοίγματος όλων των δραστηριοτήτων στην και την άρση του lockdown.

Μάλιστα, όπως τόνισε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, αποτελεί την μοναδική λύση, προτρέποντας μάλιστα τον κόσμο να μένει όσο περισσότερο γίνεται σε εξωτερικούς χώρους.

«Φορέστε πουλόβερ, μπουφάν, παλτό, ρούχα του σκι και ότι άλλο χρειάζεται για να αντέξετε το κρύο», σημειώνει μεταξύ άλλων και αναφερόμενος προς την κυβέρνηση λέει «βάλτε υποδομές σε πάρκα (μικροπωλητές με φαγητό, καφέ κτλ) ώστε να ενθαρρυνθεί ο κόσμος να μείνει πολλή ώρα έξω σε πάρκα».

«Η κατάσταση στην Ελλάδα ειναι κρίσιμη. Η μόνη λύση είναι η μεταφορά όλων των πολιτών και των δραστηριοτήτων σε εξωτερικούς χώρους!

Σχολεία, εργασία, κοινωνικές επαφές, λιανικό εμπόριο έξω ή σε συνεχώς αεριζόμενους χώρους με ανοιχτά παράθυρα. Ανοίξτε την εστίαση έξω.

Επίσης, αναστολή όλων των απαγορεύσεων μετακινήσεων ώστε ο κόσμος να μοιραστεί σε πάρκα για αναψυχή και άθληση.

Τέλος, βάλτε υποδομές σε πάρκα (μικροπωλητές με φαγητό, καφέ κτλ) ώστε να ενθαρρυνθεί ο κόσμος να μείνει πολλή ώρα έξω σε πάρκα. Φορέστε πουλόβερ, μπουφάν, παλτό, ρούχα του σκι και ό,τι άλλο χρειάζεται για να αντέξετε το κρύο. Και φυσικά μάσκα παντού και πάντα!

Δε βλέπω άλλη λύση», γράφει χαρακτηριστικά.

«Ανοιχτά όλα με μέτρα»

Λίγες ημέρες πριν, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, είχε πει «Να έχουμε ανοιχτές δραστηριότητες αλλά με συγκεκριμένους όρους. Όχι ανοίγουμε τα πάντα ή κλείνουμε τα πάντα. Η λογική ότι θα αυξάνονταν τα κρούσματα αν όλα ήταν ανοιχτά είναι σωστή. Ο σκοπός όμως είναι να ανοίξουμε προσεκτικά, όχι χωρίς κανένα μέτρο. Να ανοίξουμε προσεκτικά με τέτοιο τρόπο, ώστε οι δραστηριότητες των πολιτών, οι οποίες ούτως ή άλλως γίνονται τώρα και αυξάνονται τα κρούσματα, να τις διοχετεύσουμε σε πιο συντεταγμένο τρόπο όπου τα μέτρα εφαρμόζονται».

Μιλώντας για τα μέτρα σημείωσε: «Είναι ξεκάθαρο πως εδώ που είμαστε αυτό το πράγμα (σ.σ lockdown) δεν δουλεύει. Αυτή τη στιγμή θα πρότεινα να ανοίξουμε περιορισμένα τις δραστηριότητες. Τα μαγαζιά με ραντεβού και όχι click away, σε μικρές περιοχές ελεύθερα. Η εστίαση μέχρι κάποια ώρα αργά το απόγευμα έξω μόνο. Τα σχολεία όλα ανοιχτά με αυστηρά μέτρα».


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top