0
Τούρκος αναλυτής, ο οποίος επικαλείται την γνώμη ειδικών, αναφέρει σε άρθρο του ότι τα ελληνικά F-35 θα μπορούν να βομβαρδίσουν όπου θέλουν στην Τουρκία. 

Η Άγκυρα θεωρεί δεδομένο πως θα αγοράσουμε F-35 και σύντομα.

«Οι Έλληνες θα μπορούν να βομβαρδίσουν»

“Παρατηρώ από κοντά τις αντιαεροπορικές δυνατότητες της Τουρκίας. Στο μέλλον βέβαια η Αεροπορία θα αντικατασταθεί από μη επανδρωμένα οχήματα.

Μίλησα με έναν ειδικό που εργάζεται πάνω στο θέμα αυτό. Τον ρώτησα για τα F-35. Μου είπε ότι το μόνο πρόβλημα είναι ότι χάσαμε χρήματα τα οποία μάλλον θα πάρουμε πίσω.

Κατ’ τ άλλα ο κατασκευαστής μπορεί να παρέμβει στο αεροσκάφος. Μόνο το Ισραήλ έχει αντικαταστήσει τα ηλεκτρονικά του

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο της φιλοκυβερνητικής Γενί Ακίτ Ιμπραήμ Καρατάς, «το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό των F-35 είναι ότι δεν τα βρίσκουν τα ραντάρ».

«Αυτό το αεροπλάνο μοιάζει με πουλί 150 χιλιόμετρα μακριά. Έτσι, για παράδειγμα, ένα ελληνικό F-35 μπορεί να έρθει και να βομβαρδίσει οπουδήποτε εύκολα», αναφέρει.

Ωστόσο, σύμφωνα με γνώμη ειδικού που επικαλείται, «ο βομβαρδισμός του F-35 σημαίνει ότι θα αποκαλυφθεί, και στην περίπτωση αυτή, κυνηγούνται εύκολα από τα τουρκικά F-16 ή τα τουρκικά συστήματα αεροπορικής άμυνας», επειδή τα F-35 δεν είναι μαχητικά.

Οι Έλληνες αγόρασαν και Rafale όπως γνωρίζετε. Ο ειδικός μου είπε ότι τα Rafale είναι καλύτερα από τα F-16. 

Η Τουρκία έχει δύο επιλογές, ή Su-35 ή Eurofighter Typhoon.

Το καλύτερο όμως είναι το ρωσικό μαχητικό. Εχει πανίσχυρο ραντάρ που μπορεί να δει τα F-35 από τα 80 χλμ, έχει πολύ καλά οπλικά συστήματα.

Αν η Ρωσία μας δώσει τους κωδικούς τότε αυτό θα πάρουμε”.

Πρόταση για 8 φρεγάτες MMSC;

Την ίδια ώρα, οκτώ MMSC δίνουν οι Αμερικανοί στην Ελλάδα, με την Lockheed Martin, να βγαίνει στην αντεπίθεση για να κάνει την καλύτερη πρόταση.

«Εργαζόμαστε για να μεταφέρουμε τη ναυτική μας ικανότητα στο Ελληνικό Ναυτικό με τις Multi-Mission Surface Combatant. Αυτή την εβδομάδα η ομάδα μας επισκέφτηκε ελληνικά ναυπηγεία για να συζητήσει πώς μπορούμε να συνεργαστούμε για να παραδώσουμε αυτήν την ικανότητα στην Ελλάδα», ανέφερε η εταιρεία την Παρασκευή.

«Εάν ένα Ναυτικό χρειάζεται περισσότερες αντι-αεροπορικές ή αντι-υποβρυχιακές δυνατότητες, ο σχεδιασμός του πλοίου μπορεί να τροποποιηθεί για να καλύψει αυτές τις ανάγκες», ανέφερε σε δήλωσή της η εταιρεία.

«Οι MMSC είναι ικανές να μεταφέρει όπλα που πραγματικά θα αλλάξουν το παιχνίδι για την Ελλάδα. Το Πολεμικό Ναυτικό των Η.Π.Α. έχει ήδη επενδύσει σε σημαντικές δυνατότητες για το στόλο του και το Ελληνικό Ναυτικό θα επωφεληθεί από μια ποικιλία οπλικών συστημάτων και αισθητήρων που έχουν ήδη ενσωματωθεί στις MMSC», τονίστηκε στην δήλωση.

Σύμφωνα με το defenseworld.net, η Lockheed Martin ετοιμάζει πρόταση για οκτώ MMSC στην Ελλάδα.

Τυπογραφικό λάθος ή συμβαίνει κάτι άλλο; Μήπως υπάρχει πρόταση για 4 συν 4 φρεγάτες από την LM;

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top