0
Ένα αγοράκι μόλις 2,5 ετών βρέθηκε σε βαρέλι νερού χωρίς να έχει τις αισθήσεις του στο Ηράκλειο της Κρήτης και αρχικά είχε δηλωθεί νεκρό.

Ωστόσο, δύο ώρες περίπου μετά εμφάνισε σφυγμό και διασωληνώθηκε προκειμένου να διακομιστεί στο Ηράκλείο και στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του ΠΑΓΝΗ.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο γιατρός στο Κέντρο Υγείας Χάρακα προσπαθούσε επί σχεδόν δύο ώρες να επαναφέρει τον μικρό. Παρουσίασε σφυγμό μέσα στο ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας και άμεσα έσπευσε Όχημα Άμεσης Επέμβασης του ΕΚΑΒ με γιατρό και διασώστη. Ο γιατρός προχώρησε στην διασωλήνωση και συνόδευσε το παιδί μέχρι το νοσοκομείο στο Ηράκλειο.

Ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης, μιλώντας στο cretalive, επιβεβαίωσε ότι το αγοράκι παρουσίασε σφυγμό και ότι εισήχθη στην ΜΕΘ Παίδων, με την κατάσταση του να χαρακτηρίζεται κάτι παραπάνω από σοβαρή.

Να σημειωθεί ότι για την εξέλιξη αυτή ενημερώθηκαν συγγενείς της οικογένειας ενώ είχαν πάει στο νεκροτομείο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Όπως ήταν φυσικό, οι ελπίδες αναπτερώθηκαν ότι ο μικρός θα καταφέρει να κρατηθεί στη ζωή.

Για τα σημάδια ανάκαμψης του αγοριού ενημερώθηκε και η αστυνομία.

Σημειώνεται πως στο χώρο, όπου βρέθηκε το παιδί κλήθηκε ιατροδικαστής προκειμένου να πραγματοποιήσει αυτοψία και να εξετάσει τις συνθήκες του ατυχήματος, σε συνεργασία με την αστυνομία. Η αρχική εκτίμηση ήταν πως το παιδάκι σκαρφάλωσε, έσκυψε πάνω από το βαρέλι και έπεσε.


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top