0
Αυτός είναι ο 56χρονος (54χρονος κατ΄ άλλες πηγές) μάγειρας σε πλοίο της άγονης γραμμής που εκτελούσε το δρομολόγιο Ρόδος-Καστελόριζο και κατασκόπευσε υπέρ των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών συλλέγοντας προσωπικά στοιχεία για τοις στρατιωτικούς που υπηρετούσαν στο ακριτικό νησί!

Ο 56χρονος, όπως αποκάλυψε  στις αρχές πως συγκέντρωνε  πληροφορίες που του ζητούσε ο επίσης μουσουλμάνος από τη Θράκη υπάλληλος του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο πληροφορίες αναφορικά  για το ποτέ αλλάζει η φρουρά στο Καστελλόριζο, τον αριθμό τους, ακόμη και στοιχεία ταυτότητας μελών αλλά και διοικητών της ελληνικής φρουράς, τα νούμερα που αναγράφονται στα πολεμικά πλοία που ήταν το καλοκαίρι στην περιοχή, να τα βγάζει φωτογραφίες και να του περιγράφει ακριβώς τι έχουν πάνω.

Επίσης τού ζητούσε, όταν οι στρατιωτικοί ήταν επιβάτες στο πλοίο, να προσπαθεί να κρυφακούει τις συνομιλίες τους και να τους απαθανατίζει με το κινητό του!

Επίσης έδινε στοιχεία για τις επισκέψεις πολιτικών προσώπων στο Καστελόριζο, με την τελευταία φορά μάλιστα να είναι κατά την επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Οι συναντήσεις του μάγειρα με τον γραμματέα του τουρκικού Προξενείου για την ανταλλαγή πληροφοριών, γινόταν σε καφενεία του λιμανιού  της Ρόδου.loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top