0
Διπλό χτύπημα σε αυτούς για τους οποίους αφιέρωσαν πολλές δημόσιες δηλώσεις οι πολιτικοί και όχι μόνο, δηλαδή σε όσους έφαγαν τα νιάτα τους πετώντας με μαχητικά στο Αιγαίο, ή υπηρετώντας σε υποβρύχια ή κάνοντας καταδύσεις και πέφτοντας με αλεξίπτωτα ή ακόμα και διακινδυνέυοντας τη ζωή τους για να εξουδετερώσουν πυρομαχικά, καταφέρνει η κυβέρνηση.

Όλοι αυτοί για τους οποίους πολλές φορές νιώσαμε υπερήφανοι, είναι οι πρώτοι που δέχονται το χτύπημα της δπλής μείωσης στην σύνταξή τους.

Η αρχή θα γίνει την 1η Οκτωβρίου και η συνέχεια θα δοθεί την 1η Ιανουαρίου 2019.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόσφατη εγκύκλιο του υπουργείου εργασίας, θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από την 1η Οκτωβρίου το πλαφόν στις συντάξεις που είναι πάνω από 2.000 ευρώ, με βάση το άρθρο 13 του νόμου Κατρούγκαλου.

Από τους στρατιωτικούς αυτή η ρύθμιση πιάνει όσους έπαιρναν επίδομα επικινδυνότητας, πτητικό, καταδυτικό κλπ.

Η περικοπή ισχύει αναδρομικά από 1η Ιουνίου 2016 μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2018, ημερομηνία μέχρι την οποία θα γίνει και ο επανυπολογισμός των συντάξεων σύμφωνα με τον νέο νόμο και θα πάψει να ισχύει η προσωπική διαφορά. Αυτό σημαίνει ότι από την πρωτοχρονιά του 2019 λόγω της παύσης καταβολής της προσωπικής διαφοράς, οι συντάξεις θα μειωθούν άμεσα.

Συνεπώς αυτή τη στιγμή, με βάση την πρόσφατη εγκύκλιο του υπουργείου εργασίας, έχουμε μείωση των συντάξεων με βάση το πλαφόν των 2000 ευρώ. Η μείωση αφορά όσους έπαιρναν επιδόματα επικινδυνότητας με αποτέλεσμα να αυξηθεί η σύνταξη τους.

Με το άρθρο 14 του νόμου Κατρούγκαλου υπάρχει μνημονιακή υποχρέωση μέχρι το τέλος του 2017 να επανυπολογιστούν οι παλαιές συντάξεις. Με βάση τον τρόπο υπολογισμού που επιβάλλει ο νόμος Κατρούγκαλου.

Επειδή όμως οι συντάξεις με βάση το νόμο Κατρούγκαλου είναι μικρότερες, για να μην φανεί άμεσα η μείωση, δίνει την προσωπική διαφορά. Αυτό μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2018, οπότε και καταργείται η προσωπική διαφορά και θα φανεί η μείωση.

Συνεπώς οι συνταξιούχοι που έπαιρναν πάνω από 2000 ευρώ θα υποστούν δυο μειώσεις. Η μια θα είναι η περικοπή που ξεκίνησε τον Οκτώβριο και θα είναι αναδρομική από 1η Ιουνίου 2016 και η δεύτερη το 2019 όταν θα καταργηθεί η προσωπική διαφορά.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top