0
Νέα δικαστική απόφαση στη Βραζιλία ανοίγει τον δρόμο για πιθανές «κυρώσεις» σε όσους πολίτες δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, καθώς το ανώτατο δικαστήριο αποφάσισε πως οι πολίτες θα μπορούν «να υποχρεωθούν» να λάβουν το εμβόλιο.

Ειδικότερα, το Ανώτατο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο (STF) αποφάσισε την Πέμπτη πως οι αρχές θα μπορούν να επιβάλλουν κυρώσεις σε όποιον αρνείται να εμβολιαστεί, μεταξύ των οποίων την απαγόρευση μετάβασης σε συγκεκριμένους δημόσιους χώρους,

Παράλληλα, το δικαστήριο αποφάσισε ότι οι γονείς υποχρεούνται να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, και ενώ ο κ. Μπολσονάρου θα διαθέσει το εμβόλιο στους Βραζιλιάνους μόλις οι υγειονομικές αρχές της χώρας δώσουν το «πράσινο φως», ο ίδιος τάσσεται κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

«Κανείς δεν μπορεί να αναγκάσει κανέναν να κάνει το εμβόλιο. Έχουμε να κάνουμε με ανθρώπινες ζωές, πού είναι η ελευθερία μας;» διερωτήθηκε και πρόσθεσε μάλιστα πως: «Τι αποφάσισε το δικαστήριο; Εάν δεν λάβετε το εμβόλιο, εγώ, ο πρόεδρος της δημοκρατίας, κυβερνήτες, δήμαρχοι θα σας επιβληθούν περιοριστικά μέτρα».

Συνέχισε, δε, λέγοντας πως: «Δεν θα μπορείτε να πάρετε διαβατήριο, δεν θα μπορείτε να πάρετε άδεια οδήγησης», ενώ εκείνος δεν θα κάνει το εμβόλιο καθώς έχει ανοσία, όπως λέει, μιας και είχε μολυνθεί στο παρελθόν, ενώ κατηγόρησε τις φαρμακευτικές εταιρίες πως δεν αναλαμβάνουν τις νομικές τους ευθύνες για πιθανές παρενέργειες.

«Εκεί, στο συμβόλαιο της Pfizer, είναι ξεκάθαρο ότι δεν ευθύνονται για τυχόν παρενέργειες. Εάν γίνετε αλλιγάτορες, τότε είναι το πρόβλημά σας», είχε υπογραμμίσει νωρίτερα σήμερα.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top