0
Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού σημειώνεται στις Ένοπλες Δυνάμεις, γεγονός που προκαλεί ανησυχία καθώς τα μέτρα που μπορούν να ληφθούν για την καταπολέμηση του ιού μεταξύ στρατεύσιμων και σπουδαστών στις στρατιωτικές σχολές, είναι περιορισμένης εμβέλειας.

Πολυάριθμα στελέχη του Στρατού Ξηράς έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό, χωρίς ωστόσο να έχει τεθεί σε κίνδυνο η υγεία τους, σύμφωνα με πληροφορίες.

Επιπλέον, τα κρούσματα που έχουν εντοπιστεί στη Σχολή Μόνιμων Αξιωματικών στα Τρίκαλα ξεπερνούν τα 100, δηλαδή το ένα τέταρτο των σπουδαστών, οι οποίοι ωστόσο αναφέρεται ότι είναι ασυμπτωματικοί.

Παρ’ όλα αυτά, έχει σημάνει συναγερμός προκειμένου να τεθούν σε εφαρμογή πρόσθετα μέτρα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο αριθμός αυτός αποτελεί «υγειονομική βόμβα» και μια ιδιαίτερα ανησυχητική εξέλιξη, ενώ κρίθηκε απαραίτητη η ενεργοποίηση όλων των απαραίτητων υγειονομικών πρωτοκόλλων, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές του υπουργείου Υγείας.

Σπουδαστές και στελέχη της σχολής βρίσκονται σε προληπτική καραντίνα, ενώ οι χώροι έχουν απολυμανθεί όπως προβλέπεται από τις σχετικές διαδικασίες.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top