0
Με τον εντατικολόγο-πνευμονολόγο του Ευαγγελισμού κ. Σπύρο Ζακυνθινό μίλησε ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας για το τι πραγματικά συμβαίνει σήμερα στα νοσοκομεία με το δεύτερο lockdown. 

O γιατρός είπε ότι αυτές τις ημέρες προσελήφθησαν γιατροί στις ΜΕΘ που οι πιο πολλοί από αυτούς είναι ανειδίκευτοι. Το ΕΣΥ είναι χρόνια υποστελεχωμένο, είπε ο κ. Ζακυνθινός τονίζοντας ότι μετά το 2010-11 και τα μνημόνια δεν έχουν προσληφθεί παρά ελάχιστοι μόνιμοι γιατροί. Τώρα τελευταία λόγω της πανδημίας πήραν αρκετούς μόνιμους γιατρούς στο ΕΣΥ. Σύμφωνα με τον γνωστό εντατικολόγο -και χωρίς να θέλει να ακουστεί ως μηδενιστής- οι ελλείψεις είναι πάρα πολλές.

Αναφερόμενος στο lockdown o κ. Ζακυνθινός υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση και οι ειδήμονες είχαν εξαγγείλει μέτρα μερικές ημέρες πριν αυτό ανακοινωθεί και για αυτό το θεωρεί πρώιμο. «Ο ίδιος ο πρωθυπουργός έλεγε ότι δεν μπορούμε να πάμε σε δεύτερο lockdown» συνέχισε ο Σπ. Ζακυνθινός αλλά παρόλα αυτά το αποφάσισε δίχως να περιμένει αν θα απέδιδαν τα μέτρα…Τα στοιχεία με τα οποία επέβαλλαν το lockdown δεν εμφανίστηκαν ποτέ ούτε στον κόσμο ούτε στην κοινότητα των επιδημιολόγων. Ο επιστήμονας είπε χαρακτηριστικά ότι ο ίδιος δεν κατάλαβε γιατί συνέβη το δεύτερο lockdown!


Για το εμβόλιο της Pfizer, o πνευμονολόγος ανέφερε ότι ακόμη τα αποτελέσματα είναι πρώιμα και δεν έχει εγκριθεί από το FDA και εκφράζει σκεπτικισμό γιατί το θέμα δεν είναι χρηματιστηριακό που ακούγονται ότι «παίζονται» πολλά δισεκατομμύρια γύρω από αυτό. Ακόμη κι έτσι η εύρεση του εμβολίου είναι άσχετη με το θέμα του lockdown και αν μας το δώσει η ΕΕ θέλει μήνες για να εμβολιαστεί ο πληθυσμός. Ο γιατρός πάντως τονίζει ότι δεν πρέπει να πάψει να λειτουργεί η υπόλοιπη υγεία λόγω του κοροναϊού αφού η εμπειρία μας από την πρώτη φάση της πανδημίας έδειξε ότι στην χώρα μας πολλοί άνθρωποι πέθαναν από χρόνιες παθήσεις γιατί δεν τους πρόσεξαν στα νοσοκομεία δίνοντας προτεραιότητα στις περιπτώσεις του Covid-19. Aσθενείς με εγκεφαλικά ή πνευμονοπάθειες δεν είχαν πρόσβαση ούτε σε εξωτερικά ιατρεία!!

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top