0
Την άποψή του ότι η Ελλάδα βιώνει το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού εξέφρασε ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης ο οποίος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει «επιδιορθωτική κίνηση στην Αττική».


Το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού βιώνει η Ελλάδα σύμφωνα με τον Γκίκα Μαγιορκίνη.

Ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ μιλώντας στο MEGA αναφέρθηκε στον αυξημένο αριθμό των κρουσμάτων του κορωνοϊού, κάτι το οποίο συνεπάγεται με ένα δεύτερο κύμα ηπιότερο του πρώτου.

«Βιώνουμε δεύτερο κύμα κορονοϊού. Όμως είναι πιο ήπιο από το πρώτο. Δεν βλέπουμε μεγάλο αριθμό διασωληνωμένων και θανάτων. Είναι ήπιο γιατί λήφθηκαν στοχευμένα μέτρα σε διάφορα μέρη» σημείωσε στην «Κοινωνία Ώρα ΜEGA», ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημολογίας στο ΕΚΠΑ, προσθέτοντας πως τα μέτρα που έχουν ληφθεί θα επανεξεταστούν στο τέλος της εβδομάδας.

Σχετικά με τον αυξημένο αριθμό των κρουσμάτων, ανέφερε ότι «το θέμα είναι πόσο σταθερή είναι η κατάσταση που βρισκόμαστε. Θα θέλαμε να μην είναι αυξητικές οι τάσεις (κρουσμάτων) και να συρρικνώνονται. Προς το παρών αυτό ωστόσο δεν είναι ορατό. Να δούμε πώς θα κινηθούν τις επόμενες μέρες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο λήψης νεών περιοριστικών μέτρων, ο ίδιος είπε ότι αυτά  θα μπορούσαν να σχετίζονται με την δυνατότητα μείωσης της πυκνότητας σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και καταστήματα εστίασης, ενώ μεταξύ άλλων άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει επιβολή εάν χρειαστεί γενικευμένη χρήση της μάσκας.

«Η επιβολή γενικευμένης χρήσης μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, θα ήταν όχι γιατί μεταδίδεται πολύ ο ιός στους εξωτερικούς χώρους, αλλά για να αυξήσουμε την προσήλωση στη χρήση της μάσκας και στους εσωτερικούς χώρους» είπε.

Στην συνέχεια και αναφερόμενος στην έναρξη της νέας σχολικής σεζόν τόνισε πως αυτή κατά 90% θα ξεκινήσει στις 7 Σεπτεμβρίου,ωστόσο πρόσθεσε πως «αν θα παραταθεί η έναρξη για μια εβδομάδα, μπορεί να βελτιωθεί η επιδημιολογική κατάσταση, να επισπεύσει τη συρρίκνωση ή τη σταθεροποίηση της νόσου» ανέφερε αρχικά.

Στην συνέχεια πρόσθεσε μεταξύ άλλων: «Θα μπορούσε το άνοιγμα των σχολείων να πάει μια εβδομάδα αργότερα, ή να γίνει τμηματικό άνοιγμα, εάν έχουμε αύξηση των διασωληνωμένων ή αυξημένη επιδημιολογική κινητικότητα. Όμως αυτά είναι plan b και plan c. Κατά 90% τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου»

Παράλληλα άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει «επιδιορθωτική κίνηση στην Αττική» όπως για παράδειγμα «καλύτερη επιτήρηση των μέτρων» εξαιτίας του αυξημένου αριθμού των κρουσμάτων που σημειώθηκαν στο νομό το τελευταίο χρονικό διάστημα.

«Με καλύτερη επιτήρηση, το οποιοδήποτε μέτρο θα διπλασιάσει την αποδοτικότητά του» εξήγησε χαρακτηριστικά, ενώ αναφερόμενος στο εμβόλιο της Οξφόρδης εκτίμησε ότι οι πιθανότητες είναι 80-90% προκειμένου να είναι διαθέσιμο τον Δεκέμβριο.




loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top