0
Κείμενο υπέρ της αποφυλάκισης του Γιάννου Παπαντωνίου συνέταξαν και υπογράφουν 61 πολίτες, ανάμεσα τους και έξι δημοσιογράφοι.


«Η παρατεταμένη προφυλάκιση αποτελεί σκάνδαλο και ύβρη για τα δικαιώματα του ανθρώπου. Προς το συμφέρον της δικαιοσύνης και, συνεπώς, όλων των Ελλήνων, ο Γιάννος Παπαντωνίου πρέπει να ξαναβρεί την ελευθερία του. Και αν χρειαστεί, να δώσει μετά τη μάχη σε κάποιο δικαστήριο με τις ανοικτές, δημόσιες διαδικασίες που καθιερώνει το κράτος δικαίου», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο.

Ο πρώην υπουργός Οικονομίας έχει ήδη συμπληρώσει προφυλάκιση δώδεκα μηνών. Στις 18 Οκτωβρίου οι δικαστικές αρχές αποφάσισαν να παρατείνουν την προφυλάκισή του ως το ανώτατο όριο του 18μηνου. Δέχονται, επιτέλους, μετά από δύο προηγούμενες απορρίψεις αιτημάτων αποφυλάκισης, ότι δεν είναι «ύποπτος φυγής» αλλά ελέω «κινδύνων τέλεσης νέων αδικημάτων» να παρατείνουν την προφυλάκιση. Ο Παπαντωνίου δεν έχει δικαστεί ακόμη και αναμένει να του απαγγελθούν κατηγορίες.

Οι έξι δημοσιογράφοι που υπογράφουν το κείμενοι είναι οι Νικηφόρος Αντωνόπουλος, Αννα Δαμιανίδη, Περικλής Λουκόπουλος, Θανάσης Παπανδρόπουλος, Ριχάρδος Σωμερίτης και Θανάσης Γεωργακόπουλος.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top