0
Ξεκίνησε στην Τουρκία η δίκη για τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς που το Μάρτιο του 2018 είχαν περάσει κατά λάθος τα τουρκικά σύνορα και είχαν κρατηθεί από τις τουρκικές αρχές για περίπου 6 μήνες σε φυλακές της Αδριανούπολης, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη. 


Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, το Ειρηνοδικείο της Αδριανούπολης έκανε δεκτό το κατηγορητήριο για τους Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, οι οποίοι θα δικαστούν από την τουρκική δικαιοσύνη για είσοδο σε «απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή», αντιμετωπίζοντας ποινή φυλάκισης από 2 έως 5 χρόνια.

Στη δίκη που ξεκινά τώρα, μετά από την απόρριψη της κατηγορίας για «κατασκοπεία» των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, οι Μητρετώδης και Κούκλατζης θα δικαστούν με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στην Τουρκία, παράπτωμα που επισείει ποινή φυλάκισης από 2 έως 5 χρόνια στην Τουρκία.

Ο ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης (26) και ο λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης (30) στις καταθέσεις τους όταν συνελήφθησαν από τις τουρκικές αρχές είχαν υποστηρίξει ότι δεν πρόσεξαν τη συνοριακή γραμμή λόγω του χιονιού.

Πάντως, μετά την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών οι δικηγόροι τους είχαν ενημερώσει ότι ενδέχεται να υπάρξει συμψηφισμός της κράτησής τους με την ποινή που ενδεχομένως επιβληθεί τώρα στη δίκη που ξεκινά για παράνομη είσοδο στην Τουρκία.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top