0
Στις 7 Ιουνίου 2019, μετά από πρωτοβουλία του Δήμου Στροβόλου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση ονοματοδοσίας του Πάρκου «Αντιπτέραρχου Γεώργιου Μπαλταδώρου», προς τιμή του Ιπτάμενου της Πολεμικής Αεροπορίας της Ελλάδας που έχασε την ζωή του στις 12 Απριλίου 2018.
Ο Ιπτάμενος Χειριστής της 331 Μοίρας Παντός Καιρού της 114 Πτέρυγας Μάχης, επέστρεφε στην 135 Σμηναρχία Μάχης στην Σκύρο για προσγείωση, μετά την ολοκλήρωση επιχειρησιακής αποστολής. 9 Ναυτικά Μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου το μαχητικό αεροσκάφος του, τύπου Mirage 2000-5 προσέκρουσε στην θάλασσα με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.


Ο Γεώργιος Μπαλταδώρος εγκατέλειψε σύζυγο και 2 ανήλικα παιδιά. Τιμήθηκε από την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία με τον βαθμό του Αντιπτεράρχου.


Στην εκδήλωση παρευρέθηκε η οικογένεια του ήρωα, ο  Υπουργός Άμυνας κ. Σάββας Αγγελίδης, ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο κ Ηλίας Φωτόπουλος, ο Δήμαρχος Στροβόλου κ Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, ο Διοικητής της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου Συνταγματάρχης Εμμανουήλ Χατζής, ο Υποδιοικητής της Διοίκησης Αεροπορίας Σμήναρχος Κωνσταντίνος Αθανασιάδης, Βουλευτές, εκπρόσωποι Κοινοβουλευτικών Κομμάτων και του Δημοτικού Συμβουλίου, πλήθος κόσμου και Ελληνοκύπριοι συμμαθητές του Γεώργιου Μπαλταδώρου στην Σχολή Ικάρων.


Χαιρετισμό απεύθυνε ο Υπουργός Άμυνας, ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο, ο Δήμαρχος Στροβόλου, εκ μέρους της οικογένειας ο αδελφός του αδικοχαμένου ιπτάμενου Χρίστος Μπαλταδώρος και εκ μέρους των συμμαθητών του Γεώργιου Μπαλταδώρου στην Κύπρο ο Σμηναγός Ιπτάμενος Χρύσανθος Ποταμίτης (Η ομιλία παρατίθεται στον σύνδεσμο «Αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπαλταδώρος»).


Στην συνέχεια έγινε αποκάλυψη μνημείου με την αναγραφή του ιστορικού της πτώσης του μαχητικού αεροσκάφους στις 12 Απριλίου 2018 και ακολούθησε η κοπή της κορδέλας στην είσοδο του πάρκου από τον Υπουργό Άμυνας.

ΠΗΓΗ: veteranos.gr

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top