0
Ελληνικό ιπτάμενο ραντάρ τύπου EMB-145H AEW&C Erieye της 380ης Μοίρας, εντοπίστηκε να επιχειρεί σε απόσταση 400 χλμ. από τις ακτές της Συρίας, νοτιοδυτικά της Κύπρου.

Ο λόγος; Ρωσικές πηγές αναφέρουν ότι αποστολή του αεροσκάφους της ΠΑ ήταν η ανίχνευση εκπομπών και το «σκανάρισμα» θέσεων των ρωσικής κατασκευής αντιαεροπορικών συστημάτων S-300 που αναπτύχθηκαν πριν μερικές ημέρες εσπευσμένα στην Συρία από την ρωσική Αεροπορία, μετά την ισραηλινή επιδρομή στην Λαττάκεια! 

Γιατί χρησιμοποιήθηκε ελληνικό αεροσκάφος AEW&C (ακτίνα έρευνας του ραντάρ Erieye 450 χλμ.);


Γιατί τα τέσσερα ελληνικά αεροσκάφη του τύπου, είναι τα μοναδικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ που έχουν στις «βιβλιοθήκες» των συστημάτων τους τους κωδικούς των S-300, καθώς το σύστημα, στην έκδοση PMU1, ανήκει στην Πολεμική Αεροπορία (μεταβιβάστηκε πριν μερικά χρόνια από την Κύπρο η ιδιοκτησία τους) και η ελληνική Πολεμική Αεροπορία είναι η μοναδική που μπορεί να ταυτοποιήσει με ακρίβεια την εκπομπή των ραντάρ των S-300.

Πίσω από το ελληνικό αεροσκάφος στην διάρκεια της πτήσης (όπως φαίνεται και στο σχεδιάγραμμα βρισκόταν αμερικανικό αεροσκάφος συλλογής ηλεκτρονικών πληροφοριών τύπου RC-135V Rivet Joint, στο οποίο προφανώς μεταβιβάζονταν σε πραγματικό χρόνο τα στοιχεία που συλλέγονταν από το αεροσκάφος της ΠΑ.

Εν συνεχεία απομακρύνεται από την περιοχή όπου βρισκόταν το ελληνικό αεροσκάφος και να κατευθύνεται προς τις ακτές της Συρίας.

Οπωσδήποτε είναι από τις αποστολές που σε πολιτικό επίπεδο είναι πολύ «ακριβές». Ελπίζουμε να «πουληθεί» και κατάλληλα...






loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top