0
Για την πύρρειο νίκη του Ζόραν Ζάεφ στο χθεσινό Δημοψήφισμα για την Μακεδονία και την επόμενη μέρα για την Ελλάδα έκανε λόγο ο Γιώργος Τράγκας στην εκπομπή Εν Αθήναις στα Παραπολιτικά FM 90,1. Συγκεκριμένα είπε:

«Τα φιλαράκια της λίμνης των Πρεσπών υπέστησαν χθες μια μεγάλη ψυχρολουσία. Οι σκοπιανοί γύρισαν την πλάτη στον κύριο Ζάεφ και η συντριπτική πλειοψηφία τους, ένα ποσοστό περίπου 64% δεν προσήλθε στις κάλπες ενώ από αυτούς που πήγαν ένα ποσοστό περίπου 8,5% είπε ΟΧΙ.

Σκεφτείτε ότι τους αναγνωρίσαμε ως Βόρεια Μακεδονία, τους δώσαμε εθνική ταυτότητα, αναγνωρίσαμε ότι μιλάνε την μακεδονική γλώσσα με την συναίνεσή μας θα ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και την Ευρώπη και αυτοί είπαν στα φιλαράκια της λίμνης των Πρεσπών ΟΧΙ.

Φαντάζεστε πόσο θα δυναμιτίσει τις σχέσεις των δύο κρατών η τελική υλοποίηση μιας συμφωνίας που το 70% των γειτόνων αρνείται και εάν γινόταν ένα δημοψήφισμα στην Ελλάδα, ο περίφημος δημοκράτης πρωθυπουργός μας, ο καθηγητής του υπουργείου Εξωτερικών θα εισέπρατταν ένα πελώριο ΟΧΙ της τάξεως του 80-85% του πληθυσμού!!!

Ζάεφ και Τσίπρας σπεύδουν πλέον να πάνε την συμφωνία στα δύο κοινοβούλια χωρίς να αναρωτιούνται τι θα συμβεί μόλις σε λίγο καιρό φύγουν και οι δύο από την εξουσία!!!

Ο Ζόραν Ζάεφ, όπως εκτιμούν κάποιοι στα Σκόπια, θα απολέσει την εξουσία και ενδεχομένως να αντιμετωπίσει κατηγορίες που οδηγούν την φυλακή για παραβίαση του Συντάγματος.

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθουν δεύτεροι με απροσδιόριστες απώλειες. Ήδη η συμφωνία που επεβλήθη και εκείνοι την υλοποίησαν παράγει αποτελέσματα τα οποία θα φέρουν σε σύγκρουση τις δύο επόμενες κυβερνήσεις στην Ελλάδα και τα Σκόπια.

Η χθεσινή συμπεριφορά του Έντι Ράμα, του εξτρεμιστή και εθνικιστή ηγέτη των Τυράννων, θα έπρεπε να προβληματίσει το Μαξίμου και το υπουργείο Εξωτερικών μας.

Παρενέβη στα εσωτερικά των Σκοπίων και κατά την διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας προέτρεψε τη μεγάλη μειονότητα των Αλβανών να προσέλθουν και να ψηφίσουν ΝΑΙ. Δηλαδή ο καλός φίλος μας, ο Έντι Ράμα, ζήτησε από το αμιγώς αλβανικό στοιχείο του γειτονικού κρατιδίου να στηρίξει την συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ.

Με δυο λόγια είπε να σπεύσουν να βαπτιστούν μακεδόνες οι συμπατριώτες του και αποκάλυψε έτσι τόσο τις βλέψεις της Αλβανίας σε βάρος της Ελλάδος όσο και το αύριο που ξημερώνει με τις διεκδικήσεις απέναντι σε εδάφη μας, τόσο από τους Σκοπιανούς όσο και από τους Αλβανούς.

Και οι δύο στενοί σύμμαχοι της Άγκυρας και του Ταγίπ Ερντογάν.

Η χαμηλή συμμετοχή στο δημοψήφισμα στο γειτονικό κράτος, ήταν και μια ήττα γοήτρου, όπως σημειώνουν πολλές εφημερίδες, για τις Βρυξέλλες και τους μεγάλους της εποχής.

Όλα δείχνουν ότι η Ευρώπη δεν πουλάει πια!

Η παρέμβαση ξένων ηγετών από τα Σκόπια μάλλον θύμωσε τους Σκοπιανούς παρά προσέφερε στον Ζόραν Ζάεφ.

Οι βαλκάνιοι καταλαβαίνουν πού το πάει το Βερολίνο και πώς επιθυμεί να δει την Χερσόνησο του Αίμου μετά από λίγα χρόνια.

Και τώρα τι κάνουμε; Ο Ζόραν Ζάεφ επιμένει ότι θα βρει 11 βουλευτές από την αντιπολίτευση για να περάσει την συνταγματικές τροποποιήσεις πριν έρθει στην ελληνική Βουλή η συμφωνία προς κύρωση.

Θα βρει τους 11; Το κρατίδιο είναι γνωστό για την διαφθορά του αφού οι υπουργοί ευθέως και χωρίς αιδώ αναθέτουν δουλειές σε εταιρείες τους.

Τα Σκόπια είναι γνωστά για την ποιότητα δημοκρατίας τους, αφού μόνο τα τελευταία χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 55 επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων. Δολοφονικές επιθέσεις παρακαλώ.

Μπορεί να εξαγοράσει 11 βουλευτές; Θα δούμε…

Ζάεφ και Τσίπρας κινούνται καρμπόν. Εδώ επιδιώκεται η ρευστοποίηση των μικρότερων κομμάτων και η προσέλκυση βουλευτών προκειμένου η κυβέρνηση να περάσει τη συμφωνία και να αποκρούσει πιθανή πρόταση μομφής από την αντιπολίτευση.

Και στα Σκόπια και στην Αθήνα με χίλιους μη αδιαφανείς τρόπους, αναζητούνται οι βουλευτές που θα κυρώσουν μια συμφωνία που δεν την θέλουν οι δύο λαοί.

Οι ανόητοι των Αθηνών εάν τελικά περάσει αυτή η συμφωνία, θα δώσουν στην επόμενη κυβέρνηση των Σκοπίων, όπως έχει πει σε πολλές εκπομπές, το μεγαλύτερο εφαλτήριο αλυτρωτικών επιχειρήσεων σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα!!!

Είδαμε μια προεκλογική εκστρατεία του Ζάεφ στην οποία απαλείφθηκε και δεν αναφέρθηκε ποτέ ο γεωγραφικός προσδιορισμός Βόρεια Μακεδονία.

Είπαν ότι θα ξεχάσουν τον Μέγα Αλέξανδρο και θα αποκαθηλώσουν αγάλματα και πινακίδες στους κεντρικούς δρόμους αλλά χθες, οι οπαδοί του ΟΧΙ που ήταν οι περισσότεροι κυκλοφορούσαν με φωτογραφίες, πανό και σημαίες που εύκολα διέκρινες τον Μέγα Αλέξανδρο και τον Βουκεφάλα.

Ταυτόχρονα με την ήττα που υπέστη το γόητρο της Δύσης, φάνηκε ότι οι Ρώσοι δουλεύουν καλά στην περιοχή.

Από το πρόεδρο Ιβάνοφ που μποϊκοτάρισε το δημοψήφισμα από τον ΟΗΕ μέχρι τα κόμματα της αντιπολίτευσης και αρκετούς Αλβανούς, υπάρχει μια σαφής αντιπάθεια απέναντι στους Ευρωπαίους, στην Μέρκελ και τους Δυτικούς.

Επίσης βαραίνει πολύ ο μακεδονισμός στην περιοχή. Στο μυαλό τους μας έβλεπαν και μας βλέπουν σαν κατακτητές που θέλουμε οπωσδήποτε να τους αλλάξουμε το όνομα και το Σύνταγμα.

Μας βλέπουν σαν αυτούς που θέλουν να τους ανακόψουμε από την Μεγάλη Ιδέα της ενοποίησης των μακεδονικών εδαφών.

Από την εποχή του Γιόζεφ Τίτο, η προπαγάνδα που διαμόρφωσε το κρατίδιο στη Νότιο Γιουγκοσλαβία και η πλαστή ιστορία που απέκτησαν οι Σλάβοι που κατέβηκαν τον 6ο αιώνα μ.Χ. στην περιοχή, έχει καλλιεργήσει στις ψυχές των Σκοπιανών τον αλυτρωτισμό και την πεποίθηση ότι οι κάτοικοι της Πέλλας, της Φλώρινας, της Θεσσαλονίκης, ακόμη και των Σερρών είναι Μακεδόνες!!!

Το επόμενο που θα ζητήσουν και θα πιέσει η Μέρκελ να το παραχωρήσουμε, είναι η δημιουργία διεθνούς διαύλου μέχρι την Θεσσαλονίκη, γιατί το εκπληκτικό δίδυμο Τσίπρα – Κοτζιά αναγνωρίζουν στην συμφωνία της λίμνης ότι το κρατίδιο είναι περίκλειστο.

Η ένταξή τους στο ΝΑΤΟ θα προωθήσει αυτό το διεθνή δίαυλο, την ένωση των Σκοπίων με το χώρο του Αιγαίου, διότι αυτός ο δρόμος θα θεωρείται χρήσιμος για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ.

Ο Πάνος Καμμένος δικαιώθηκε στις προβλέψεις του. Δηλαδή ότι οι Σκοπιανοί δεν θα ενέκριναν την συμφωνία και με ένα αρνητικό ποσοστό τής τάξεως του 68%, το Σύνταγμα απαγορεύει την υλοποίηση αυτής της συμφωνίας.

Μάλιστα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρει και τα άρθρα που εμποδίζουν την υλοποίηση της συμφωνίας.

Το ερώτημα για τον Καμμένο είναι πώς μπορεί να στηρίζει μια κυβέρνηση που χωρίς πολιτική πρόγνωση, χωρίς σωστή εκτίμηση για τις διαθέσεις των γειτόνων, προχώρησε σε μια τόσο καταστροφική συμφωνία, την οποία όχι μόνο δεν θέλουν οι γείτονες, όχι μόνο βρίσκει αντίθετους τους Σκοπιανούς αλλά επιδιώκει να την περάσει από το ελληνικό κοινοβούλιο χωρίς λαϊκή συναίνεση, χωρίς νωπή λαϊκή εντολή και ψαρεύοντας στα θολά νερά ανεξάρτητους βουλευτές ή προσελκυόμενους προφανώς με διάφορα ανταλλάγματα.

Το ερώτημα φυσικά επεκτείνεται και στους υπόλοιπους ΑΝΕΛίτες που ξαφνικά αγάπησαν τον Τσίπρα ή μετά από 25 χρόνια λάτρεψαν τους Σκοπιανούς και παρέκαμψαν όλες τις αλυτρωτικές διαθέσεις τους.

Πώς είναι δυνατόν ο φίλος μου ο Τέρενς να στηρίζει Κοτζιά που έχει ουσιαστικά διαλύσει το οικοδόμημα μιας πολύχρονης και πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής.

Μικρή χώρα η Ελλάς, με μικρό πληθυσμό, κατεχόμενη οικονομικά αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ανοίγει απερίσκεπτα κερκόπορτες.

Σε τελική ανάλυση, χρίζει ψυχιατρικής έρευνας, δευτεροβάθμιας επιτροπής ψυχιάτρων, ο αρχηγός να λέει θα ρίξω την κυβέρνηση ή θα σηκωθώ να φύγω, ή αυτό δεν μπορεί να περάσει, και οι βουλευτές να λένε εμείς θα ψηφίσουμε την συμφωνία και θα στηρίξουμε τον Τσίπρα!!!

Ο Πάνος θυμίζει τον ακέφαλο καβαλάρη! Εκτός αν έχει υπόγεια συμφωνήσει με τον Τσίπρα να τον κρατήσουν όσο το κρατήσουν και να τα παραδώσουν όλα μαζί στην αγκαλιά του Μητσοτάκη.

Ο Αλέξης προσπαθεί βέβαια να βάλει ζάχαρη στο κινίνο του μακεδονικού με την κατάθεση του προϋπολογισμού χωρίς την περικοπή των συντάξεων».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top