0
Πρατήριο υγρών καυσίμων που διέθετε στους πολίτες νοθευμένα καύσιμα εντόπισε η Οικονομική Αστυνομία, που συνέλαβε συνολικά εφτά άτομα, ανάμεσά τους τον υπεύθυνο του πρατηρίου.

Σε έρευνα που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας σε βενζινάδικο της Αθήνας χθες Πέμπτη διαπιστώθηκε η ύπαρξη, στον πίσω προαύλιο χώρο του πρατηρίου, επιμελώς κρυμμένου συστήματος τεσσάρων υπόγειων σωληνώσεων, οι οποίες επικοινωνούν με κρυφές υπόγειες δεξαμενές που περιείχαν νοθευμένα καύσιμα.

Επιπρόσθετα, στον εσωτερικό χώρο του πρατηρίου βρέθηκε ειδικό τηλεχειριστήριο (μπουτόν), με το οποίο, σε περίπτωση ελέγχου από κρατικές υπηρεσίες, απενεργοποιούσαν την αντλία που παρέδιδε τα νοθευμένα καύσιμα και ενεργοποιούσαν την αντλία των κανονικών καυσίμων.

Παράλληλα, βρέθηκε φορολογικός μηχανισμός συνδεδεμένος με το σύστημα εισροών – εκροών του πρατηρίου που λειτουργούσε με τέτοιο τρόπο ώστε κατά τη διάθεση των νοθευμένων καύσιμων να εκδίδονται φορολογικά στοιχεία, χωρίς να αποθηκεύονται στη μνήμη του.

Στο σημείο κλήθηκαν προς συνδρομή κλιμάκια ελέγχου της Διεύθυνσης Ελέγχου Διακίνησης Καυσίμων (Δ.Ε.Δ.Α.Κ.), της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα Αθηνών, της Διεύθυνσης Μετρολογίας της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου καθώς και της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Νοτίου Τομέα Αθήνας.

Οι υπάλληλοι της Δ.Ε.Δ.Α.Κ. πραγματοποίησαν ποιοτικό έλεγχο καυσίμων παίρνοντας δείγματα από όλες τις αντλίες του πρατηρίου και δείγματα από το υγρό που περιείχε το ειδικό σύστημα σωληνώσεων, που επικοινωνούσε με τις κρυφές δεξαμενές, με εμφανή ένδειξη ότι πρόκειται για νοθευμένα καύσιμα.

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ηλεκτρονικός υπολογιστής, που ήταν συνδεδεμένος με το σύστημα εισροών και εκροών, το ειδικό τηλεχειριστήριο και μία κάμερα καταγραφής, ενώ ελήφθησαν φορολογικά στοιχεία για τις απαραίτητες ελεγκτικές επαληθεύσεις.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν πρωινές ώρες σήμερα (5/10/2018) στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top