0
Ανατροπή στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών του Ανθυπολοχαγού (ΜΧ) Άγγελου Μητρετώδη και του ΕΠΟΠ Λοχία (ΜΧ) Δημήτρη Κούκλατζη, που είχαν συλληφθεί στην Τουρκία.


Σύμφωνα με πληροφορίες παραπέμπονται στο στρατοδικείο μαζί με τους ανώτερους αξιωματικούς του σχηματισμού που υπηρετούσαν οι δύο στρατιωτικοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός των προσεχών ημερών αποστέλλεται από το ΓΕΕΘΑ έγκληση προς τους στρατιωτικούς, οι οποίοι συνελήφθησαν στις 1 Μαρτίου 2018 από τους Τούρκους Στρατοχωροφύλακες στον Έβρο. Αποδέκτες θα είναι επίσης εκτός αυτών των δύο και ανώτεροι αξιωματικοί του Δ’Σώματος Στρατού, της ΧVI (16ης) Μηχανοκινήτου Μεραρχίας Πεζικού και της 3ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το νέο κανάλι “Open” το κατηγορητήριο είναι βαρύτατο και στρέφεται κατά των όλων των προσώπων που εμπλέκονται ή φέρουν ευθύνη για τις παραλείψεις, που σύμφωνα με την έρευνα αλλά και την αποτίμηση που έχει γίνει κατά το διαρρεύσαν επτάμηνο οδήγησαν στα γεγονότα της 1ης Μαρτίου.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι θα ζητηθεί από τα δέκα και πλέον πρόσωπα, μία πληροφορία λέει ότι ο αριθμός τους θα ανέλθει στα 17 ή 18 άτομα συνολικώς, προς τα οποία θα ζητηθεί να απολογηθούν γραπτώς και ακολούθως να καταγραφούν σε άλλη διαδικασία οι τυχόν συμπληρωματικές θέσεις. Υπενθυμίζεται ότι η ΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε, δεν είχε τύχει ευρείας αποδοχής και είχε ζητηθεί να ξαναγίνει, αφού είχε θεωρηθεί ότι δεν κάλυπτε όλο το εύρος των ευθυνών που έπρεπε να αποδοθούν.

Αυτό που τονιζόταν από πηγές του ΥΠΕΘΑ είναι ότι όπως δεν αποδόθηκαν ευθύνες εν θερμώ, έτσι και με την διαδικασία που εκκινείται βασικός στόχος είναι να διασφαλιστεί το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top