0
Μία πόλη που αριθμεί σχεδόν εννιά εκατ. ανθρώπους, με το μεγαλύτερο δίκτυο υπόγειου σιδηροδρόμου στον κόσμο. 

Μία αχανής έκταση από υπόγειες στοές, μία πόλη μέσα στην πόλη, που τόσοι μύθοι έχουν αναπτυχθεί για την ύπαρξη -κατά κυριολεξία- underground κοινοτήτων. Ωστόσο, ο μύθος... είναι μύθος, ή πρόκειται για μία αληθινή διάσταση της Νέας Υόρκης; Η αρμόδια αμερικανική υπηρεσία, διεξήγαγε μεγάλη έρευνα στον υπόγειο της μεγαλούπολης, συγκεντρώνοντας εκατοντάδες δείγματα DNA από κάθε σημείο. Τα αποτελέσματα; Δεν τα πίστευαν ούτε οι ίδιοι... 

Εκτός από τα αμέτρητα μικρόβια και οι ουσίες παντός τύπου, χημικές και μη, βρέθηκαν DNA από -κρατηθείτε- Γιακ Ιμαλαΐων, Δαίμονα της Ταζμανίας και Μεσογειακή μύγα φρούτων. Όμως τα παραπάνω δεν ήταν τα πιο παράξενα. Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο - ακόμα και από το Γιακ ή τον Δαίμονα της Ταζμανίας - ήταν το εξής: Πάνω από τα μισά δείγματα DNA δεν ανταποκρίνονταν σε γνωστά είδη που υπάρχουν στη Γη; Τι ήταν; Οι Αμερικανοί αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, ακόμα και αυτό της ύπαρξης... εξωγήινων! 

Όμως αυτό ήταν το αρχικό συμπέρασμα. Διότι όταν οι Αμερικανοί λένε ότι αφήνουν «όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά», το εννοούν. Μόνο που παρέλειψαν, αρχικώς, να τονίσουν μία... λεπτομέρεια που ενδεχομένως να κάνει τη... διαφορά. Ποια είναι αυτή η «λεπτομέρεια»; Η... ελλιπώς ενημερωμένη λίστα με τα είδη στην αρμόδια υπηρεσία! 

Όταν μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια τα δείγματα του DNA από τον υπόγειο της Νέας Υόρκης, εντοπίστηκαν δισεκατομμύρια διαφορετικά είδη. Αναγνωρίστηκε ότι είχε σχέση με ανθρώπους, ζώα, χημικά και άλλες ουσίες. Όμως πολλά άλλα είδη, δεν είχαν καταχωρηθεί στη λίστα. Αποτέλεσμα ήταν να χτυπήσει... καμπανάκι και να βγουν... «κόκκινα», ήτοι «αγνώστου ταυτότητας είδη». 

Με άλλα λόγια, μπορεί να είναι... κατσαρίδες, μπορεί να είναι... σκαθάρια, μπορεί να είναι και... εξωγήινοι! Σε κάθε περίπτωση, έχει ήδη αρχίσει η διασταύρωση των στοιχείων, ώστε να ενημερωθούν οι λίστες και να διαπιστωθεί πόσα από αυτά τα δείγματα DNA ανήκουν σε... γήινα όντα και αν υπάρχει κάποιο ή κάποια, που... είναι πιθανόν όντως να προέρχονται εκτός... του πλανήτη μας!

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top