0
Με ενίσχυση στο ΠΝ και το ΣΞ δημοσιεύθηκαν  οι κατάλογοι για πλεονάζον αμυντικό υλικό από τις ΗΠΑ προς την Ελλάδα.

Σε αυτούς κυρίαρχη θέση έχουν τα ταχέα σκάφη ειδικών επιχειρήσεων MK V τα οποία θέλει το ΠΝ για τις δυνάμεις της ΔΥΚ προκειμένου να ενισχύσει  τους βατραχανθρώπους και τις ομάδες ανορθόδοξου πολέμου με ένα σκάφος υψηλών επιδόσεων, σχεδιασμένο ειδικά για αυτό το ρόλο.

Ταυτόχρονα  αξιοσημείωτη είναι και η διαθεσιμότητα προς παραχώρηση εκτοξευτών Α/Τ βλημάτων Hellfire για τα εξοπλισμένα ελικόπτερα OH-58D 70 εκ των οποίων πρόκειται να προμηθευτεί η ΑΣ.


Ποιο συγκεκριμένα για την Ελλάδα και να σημειωθεί με βάση αντίστοιχα ελληνικά αιτήματα οι ΗΠΑ αποδεσμεύουν για την αναφέρονται τα παρακάτω:

Greece     MK V SPECIAL OPERATIONS CRAFT         Service Authorized to Supply EDA

Greece     ZODIAC 8-METER HARBOR PATROL BOATSEDA Accepted/LOA Implemented

Greece     M279A1 Hellfire II Launcher (for OH-58D)LOA Offered

Greece     ZODIAC 8-METER HARBOR SECURITY BOATSEDA Accepted/LOA Implemented

Το συγκεκριμένο υλικό προσφέρεται δωρεάν από τις ΗΠΑ αλλά με τη προϋπόθεση ότι η χώρα παραλήπτης θα πληρώσει τα έξοδα μεταφοράς και πιθανώς ενεργοποίησης των συστημάτων όπου αυτή απαιτείται.

Επομένως και τουλάχιστον σε ότι αφορά τα Σκάφη Ανορθόδοξου Πολέμου (ΣΑΠ) Mark V το ΠΝ μπορεί να τα παραλάβει ακόμη και αύριο, αρκεί να βρει τα απαιτούμενα κονδύλια για τη μεταφορά τους.

Τα ταχύπλοα Mark V χρησιμοποιούνται από τους US Navy SEALS για την διείσδυση αλλά και αποχώρηση ομάδων υποβρυχίων καταστροφών. Ταχύτατα, αθόρυβα, με χαρακτηριστικά χαμηλής παρατηρησιμότητας στα ραντάρ, θα είναι, εάν γίνει,  μια ωφέλιμη προσθήκη στα μέσα της ΔΥΚ αν και η κατάσταση στην οποία βρίσκονται είναι άγνωστη προς το παρόν.





loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top