0
Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Όπως επισημαίνει σε δημοσίευμά της η "Καθημερινή", ο αναπληρωτής υπουργός στον απόηχο όσων συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες σε Αθήνα και περιφέρεια, μίλησε σε αστυνομικούς όλων των βαθμίδων που είχαν συγκεντρωθεί στο αμφιθέατρο της ΓΑΔΑ ζητώντας τους να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητά τους στην αστυνόμευση του κέντρου και ειδικότερα στην αντιμετώπιση των "μπαχαλάκηδων". Τυπικά, αφορμή για την παρουσία του κ. Τόσκα στη ΓΑΔΑ είναι η προγραμματισμένη για αύριο έναρξη εφαρμογής νέου σχεδίου αστυνόμευσης στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Ωστόσο, όπως προκύπτει και από το περιεχόμενο της ομιλίας του στους αστυνομικούς, επιδίωξη του αναπληρωτή υπουργού ήταν να εκπέμψει το μήνυμα δυσαρέσκειας για τις επιδόσεις τις ΕΛ.ΑΣ., με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα, όπως ο βανδαλισμός καταστημάτων στην οδό Ερμού και η επίθεση με χειροβομβίδα στο Α.Τ. Καισαριανής, τονίζει η "Καθημερινή".

"Δεν είμαι ευχαριστημένος από την αποτελεσματικότητά σας ειδικά σε ότι έχει να κάνει με τη διαχείριση των τελευταίων περιστατικών. Λάθη κάνουν μόνο όσοι εργάζονται. Τα επαναλαμβανόμενα λάθη ωστόσο και η αδιαφορία ελέγχονται", φέρεται να δήλωσε ο κ. Τόσκας απευθυνόμενος στους αστυνομικούς της ΓΑΔΑ, ενώ κατά πληροφορίες άσκησε κριτική στους επικεφαλής αξιωματικούς για το γεγονός ότι σε περιστατικά όπως οι επιθέσεις στο κτίριο της Novartis και την Ισραηλινή πρεσβεία η αστυνομία ήταν απούσα με το αιτιολογικό ότι τα συμβάντα έγιναν στην αλλαγή της βάρδιας.

Μίνι επεισόδιο σημειώθηκε και με αφορμή το νέο σχέδιο αστυνόμευσης του κέντρου της Αθήνας. Κι αυτό διότι ενώ αρχικά ο κ. Τόσκας είχε ενημερωθεί ότι θα μετείχαν σε αυτό 200 επιπλέον αστυνομικοί που αποδεσμεύτηκαν από υπηρεσίες γραφείου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο αμφιθέατρο της ΕΛ.ΑΣ. προέκυψε ότι ο πραγματικός αριθμός τους είναι μόλις 45. Μάλιστα, αμέσως μετά τη λήξη της ομιλίας του στους αστυνομικούς ο κ. Τόσκας φέρεται να κάλεσε την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. στο γραφείο του στη λεωφόρο Κατεχάκη προκειμένου να επανεξετάσουν τις λεπτομέρειες του σχεδίου, αναφέρεται στο δημοσίευμα της "Καθημερινή". 

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top