0
Οι δυο εν ψυχρώ δολοφονίες, με χρονική απόσταση 24 ωρών μεταξύ τους, που πραγματοποιήθηκαν σε Περιστέρι (Θηβών και Τρεμπεσίνας) και Κυψέλη (Φωκίωνος Νέγρη) έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αξιωματικών της Υποδιεύθυνσης Εγκλημάτων Κατά Ζωής. 


Αν και μέχρι στιγμής δεν προκύπτουν στοιχεία που να συσχετίζουν τη μία υπόθεση με την άλλη, οι αστυνομικοί είναι υποχρεωμένοι να εξετάσουν και αυτό το σενάριο.

Ως προς τον 61χρονο, που δολοφονήθηκε ενώ βρίσκονταν πάνω στο σταθμευμένο σκούτερ του στο Περιστέρι, το ποινικό βιογραφικό του χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα πλούσιο. Ήταν γνωστός στις Αρχές από εμπλοκή σε υποθέσεις απάτης, ακάλυπτων επιταγών, αλλά και απόπειρες εκβιασμού. Το όνομα του, μαζί με αυτό του 36χρονου σήμερα γιου του, βρίσκονταν και στην τεράστια δικογραφία που είχε σχηματίσει το 2011 το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών για την λεγόμενη «Greek Mafia». Ο ρόλος που του είχε αποδοθεί από τις Αρχές ήταν περιφερειακός, ενώ είχε επαφές με «εισπράκτορες» γνωστών μαφιόζων.

Πληροφορίες από αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο 61χρονος που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες πεζού εκτελεστή, συχνά - πυκνά ανέφερε ότι είχε επαφές με τον Βασίλη Στεφανάκο (που δολοφονήθηκε στις 4 Ιανουαρίου στο Χαϊδάρι) χωρίς κάτι τέτοιο να επιβεβαιώνεται.

Με πιστόλι ανατολικής προέλευσης

Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά παρουσιάζει και η περίπτωση του 25χρονου που δολοφονήθηκε στο καφέ - μπαρ «Χίλιες Νύχτες» στη Φωκίωνος Νέγρη, λίγη ώρα μετά την είσοδο του στο μαγαζί με δύο ακόμη φίλους του. Οι δύο εκτελεστές μπήκαν στο μαγαζί φορώντας γάντια και κουκούλες foul face, κατευθύνθηκαν προς το μέρος του και με δύο πιστόλια άνοιξαν πυρ εναντίον του πετυχαίνοντας τον με 10 σφαίρες, χωρίς να τραυματιστεί κάποιος άλλος θαμώνας παρά τον πανικό που υπήρξε.

Οι δράστες, μαζί με ένα τρίτο συνεργό τους που περίμενε έξω από το καφέ - μπαρ, έφυγαν με ψυχραιμία -από έναν πολυσύχναστο σημείο- και απομακρύνθηκαν πεζή από το σημείο. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το ένα από τα όπλα που χρησιμοποιήθηκε είναι ανατολικής προέλευσης και πιο συγκεκριμένα πιστόλι Tokarev 9mm, κάτι που παραπέμπει σε εκτελεστές αλβανικής καταγωγής ή από χώρα της πρώην ΕΣΣΔ. Χρήζει αναφοράς το γεγονός ότι το θύμα είχε απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αρχές για μία ληστεία, ενώ είχε εμπλακεί και σε επιθέσεις οπαδών της ΑΕΚ εναντίον αστυνομικών δυνάμεων -κάτι που όμως δεν φαίνεται να σχετίζεται με τη δολοφονία-. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα τελευταία χρόνια φέρεται να είχε εμπλακεί με συμμορίες που πουλούν προστασία σε μαγαζιά.

Αλλάζουν οι ισορροπίες στη νύχτα

Οι δύο μαφιόζικες δολοφονίες σε διάστημα 24 ωρών η μία από την άλλη, έχει σημάνει συναγερμός στις Αρχές. Έμπειροι αξιωματικοί της Ασφάλειας εκφράζουν ανησυχία για έναν νέο κύκλο αίματος στην αθηναϊκή νύχτα, παρόλο που όπως προαναφέραμε δεν προκύπτει για την ώρα συσχετισμός των δύο υποθέσεων. Το σίγουρο είναι ότι η δολοφονία Στεφανάκου (σ.σ. γνωστός ως «άρχοντας της αθηναϊκής νύχτας», παρότι μετά την αποφυλάκιση του δεν είχε ενεργό εμπλοκή) αλλάζει τις ισορροπίες και πολλοί είναι αυτοί που θα σπεύσουν να αποκομίσουν οφέλη. Με τον όποιο τρόπο...

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top