0
Μια συνταρακτική αποκάλυψη κάνει ο δημοσιογράφος Δήμος Βερύκιος αναφορικά με το μεγάλο ερώτημα που απασχολεί εδώ και δύο μέρες όλη την Ελλάδα σχετικά με το αν οι Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν από τους Τούρκους πάτησαν ή δεν πάτησαν τουρκικό έδαφος…


Γράφει χαρακτηριστικά στο militaire.gr:

«Ποιος μπήκε που ; Οι «δικοί» μας μπήκαν στο δικό τους έδαφος ή εκείνοι μπήκαν στο δικό μας ;

Το καίριο αυτό ερώτημα δεν θα ετίθετο κατά το τελευταίο συμβάν στο Έβρο με τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που συνελήφθησαν από τις Τουρκικές Αρχές εάν είχε ενεργοποιηθεί το «Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών Διασυνοριακής Ασφάλειας κατά τη Μετακίνηση Ανθρώπων και Αγαθών», που το 2009 είχε προμηθευτεί η ΕΥΠ επί Διοικήσεων Κοραντή & Παπαγγελόπουλου.

Πρόκειται για ένα σύστημα με εξελιγμένο ρωσικό λογισμικό που ωστόσο το 2010 μπήκε σε βαθιά …κατάψυξη επί κυβερνήσεως Γιώργου Παπανδρέου, προκαλώντας αλληλοσπαραγμό στα σωθικά της ΕΥΠ.

Εάν λειτουργούσε το συγκεκριμένο σύστημα θα υπήρχε σήμερα πλήρη απεικόνιση του «επεισοδίου» στη συνοριακή γραμμή στον Έβρο και με σαφήνεια θα διαπιστώνονταν εάν οι Έλληνες στρατιωτικοί είχαν περάσει στο τουρκικό έδαφος όπως παραδέχεται και το ελληνικό ΥΠΕΘΑ ή εάν οι Τούρκοι εισέβαλαν στο έδαφος μας για να πιάσουν τους Έλληνες στρατιωτικούς όπως ευρέως μεταδίδει το «Ράδιο Αρβύλα».

Για την εν λόγω προμήθεια κατηγορήθηκαν επί κυβερνήσεως ΓΑΠ και αθωώθηκαν με βούλευμα δεκάδες στελέχη της ΕΥΠ και του Υπουργείου Οικονομίας…!!!

Σήμερα το σύστημα εξακολουθεί και σαπίζει στα κουτιά, ενώ η εταιρία έχει προσφύγει στα Διοικητικά Δικαστήρια κατά του Δημοσίου για αδράνεια και έχει δικαιωθεί.

Αξιοσημείωτο είναι ότι κάποιοι εκ των συνδικαλιστών της ΕΥΠ που το 2009 πολέμησαν μετά μανίας το «Δορυφορικό Γεωγραφικό Σύστημα» δικάζονται σήμερα για δουλεμπόριο!!

Μήπως κάποιοι ήθελαν την χώρα «ξέφραγο αμπέλι» για να μπορούν να κάνουν τις βρωμοδουλειές τους»;

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top